Åboland

Sök konstnär

Åboland 2017

18.8 Konstens fredag

På Taito hantverksskolan kl. 12-15, Klockarståget 5 och 8 i Pargas

Fyra kostnadsfria verkstäder som passa för barn i alla åldrar. Barnen ska ändå ha minst en vuxen med.

Keramiker Cornelius Colliander handleder keramikverkstaden där du får tillverka ditt eget föremål i lera. Föremålet skickas till bränning efter konstfestivalen, men du kan hämta ditt alster efter ett par veckor. Drop-in verkstad.

Fotografera med Kaffepaket! Bildkonstnären Hans Hästbacka har byggt kameror av Kaffinoboxar, gamla surrogatkaffepaket, och nu har du chansen att fotografera med dem! Fotografierna framkallas sedan i ett mörkrum tillsammans med Hästbacka. Drop-in verkstad.

  

Bekanta dig med dramats värld genom roliga dramaövningar. Vi upptäcker vår egen fantasi och uttrycker den via rörelse och lek. Övningarna görs i grupp eller parvis. Tillsammans skapar vi en lustfylld och trygg stämning där alla får utforska sin kreativitet. Välkommen med i fantasins och dramats förtrollande värld. Workshoppen leds av dramainstrukrör Ida Törnroos och de börjar kl. 12, kl. 13 och kl. 14.

Tryck eller måla på en tygkasse med Taito hantverksskolas egen lärare Auri Norrman. Drop-in versktad. Välkommen!

På Ateljé Tjuda Pedagogi, Pedagogivägen 9, Kimito, kl. 12-15

Verkstad i digital konst med verktyget Tagtool på svenska och engelska med bildkonstnären Anna Holmlund.

Papperskonstverkstad med konsthantverkare Sari Kippilä på finska och svenska.

Grafikverkstad med återvinningsmaterial, med bildkonstnär Sara Ilveskorpi och konsthantverkare Paula Puikko-Laakso på finska och engelska.

Alla verkstäder är drop-in, så kom förbi när det passar dig!

19-20.8 kl. 11-17 Öppna ateljéer

I spalten till vänster hittar du samtliga deltagande konstnärer, hantverkare och formgivare som deltar i Konstrundan i Åboland år 2015. Konstnärer som väntar på att få visa sitt arbetsrum för dig och berätta om sin konst. Välj ut de besökspunkter som du intresserar dig för, och ta dig en inspirerande runda i konstens tecken!

Taxi Leino erbjuder en rundtur till deltagarna på Korpo och Nagu under Konstrundan. Läs mer och anmäl dig via den elektroniska blanketten här.

Konstens fredag 2016 i Åbo med Anna Nummi. Foto: Henrik Zoom.