106. Jill Christiansen, Stentorp

Gatuadress

Skråbbovägen 222
21610 Kirjala

Telefon

+358400844506

Konstart

Konsthantverk och hantverk, Visuell konst

Information om konstnären/gruppen

Det Finska lantrasfåret med sin mjuka ull, rika färgnyanser och sin krulliga päls är en aldrig sinande inspirationskälla för min verksamhet. I samarbete med skickliga lokala stickare skapar jag bl.a ylletröjor, ponchos, mössor och sjalar av den ofärgade ullen, som till största del är från egna får på Stentorp. I mönstren syns intryck från den omgivande naturen, olika kulturer, mytologiska berättelser och min kärlek till vår skärgård. Av skinnen sys västar, mössor, öronmuffar och av restbitarna vävs sittunderlag och väggbonader. Hållbar utveckling, etisk och ekologisk uppfödning av får och produktion av hantverk har varit ledstjärnorna under min 30-åriga verksamhet. Stentorp erhöll TAITO hedersomnämnandet Årets konsthantverksföretag 2014 i Åboland. I maj 2014 höll jag föredraget ” Finnsheep as a source of creativity” på 8th World Congress on Coloured Sheep” i Paris. I september i fjol höll jag motsvarande föredrag, inbjuden av American Finnsheep Association, på två tillfällen för fårfarmare och ulldesigners på Västkusten i WC och Östkusten i Maryland.

Program under Konstrundan

Utställningarna av mina naturnära lammulls- och skinnprodukter och husbonden Heikki Vendelins akvareller och fotografier från den omgivande naturen finns till påseende i Stentorps huvudbyggnad samt fårhuset under Konstrundan. I år koncentrerar vi oss på Stentorps 30 åriga historia. Servering.
Fårfarmen och utställningarna är öppna för besökare hela sommaren kl 12-18. Servering och vallhundsuppvisning för grupper på beställning. Strandstuga att hyra.

jill ( a ) stentorp.fi
www.stentorp.fi Konstnärens CV

Köranvisningar

Vik av i St Karins från Helsingfors motorväg E18 eller från Gamla Helsingforsvägen 110 på Skärgårdsvägen 180 mot Pargas . Kör söderut ca 10 km , sväng till H vid Stentorp skylten , pånytt efter 100 m till vänster, följ skyltarna ca 2km.

Körbeskrivning till andra besökspunkter

Köranvisningar från din adress