123. Johanna Sinkkonen

Gatuadress

Kärsämäentie 35 B 1, 4.kerros
20360 Turku

Telefon

0503718167

Konstart

Visuell konst

Information om konstnären/gruppen

Jag är en 33-årig bildkonstnär som alltid har skissboken med sig. I tio år har jag jobbat som bildkonstnär och det senaste året gjort det som huvudsyssla. Jag är specialiserad på stora teckningar i blandteknik. Väggmålningar hr jag gjort främst i akryl tack vare snabbheten och hållbarheten. Inspiration får jag från bilderna i skissboken. Det här ger en kontinuitet i mitt arbete, även om ämnena eller motiven blir någonting helt annat än skisserna. I mina verk gömmer jag ofta budskap och betydelser, som betraktaren märker om hen vill. Jag understryker inget, utan lämnar uttryckligen plats för betraktarens tolkning. I mina verk frågar jag ofta: hur ser VÅR framtid ut imorgon? Jag ger inga lösningar i verken, endast tankar kring miljö, jämlikhet och att bry sig om andra.

Jag visar hellre mina verk i öppna stadsutrymmen än i gallerier. Tanken är att betraktaren upplever konstverkets slående kraft utan förvarning. När en besökare går in på ett galleri har hen redan en tanke om utställningen eller till och med en åsikt. När verket placeras på en överraskande plats läggs grunden för en äkta reaktion.

Just nu har jag mitt arbetsrum på fjärde våningen i Leafs gamla chokladfabrik på Kärsämäkivägen. Som bäst håller fabriksmiljöns potential på att upptäckas och allt fler konstnärer och aktörer inom andra kreativa branscher hittar hit.

johanna.sinkkonen ( a ) gmail.com
www.johannasinkkonen.com Konstnärens CV

Körbeskrivning till andra besökspunkter

Köranvisningar från din adress