124. Rannveig Steinthórsdóttir & Pekka Pyykönen, Villa Rannveig

Gatuadress

Punttistentie 62
23310 Taivassalo

Telefon

+358456750292

Konstart

Konstindustri och formgivning, Visuell konst

Information om konstnären/gruppen

Vi är ett isländskt-finländskt par som bor i Töfsala (Taivassalo).
Vi har arbetat tillsammans ända sedan 1994, då vi ännu studerade vid Islands konstakademi.

Rannveig Steinthórsdóttir arbetar för närvarande i miniatyr och fantasivärlden. Dit hör bl.a. dockhem och isländska folklore- och andra fantasifigurer.
Också djurriket är viktigt, som t.ex. djurteckningar på fanerbottnar och dekorationer på Medusa-borden som är designade och tillverkade av Rannveigs make.

Rannveig var med i Konstnärgruppet Taivaanranta som tilverkade en installation till Töfsalas nya Enhetsskolans utrymmen år 2014.

Rannveig föddes i Akranes, Island år 1967 och blev färdig från Islands konstakademi 1995 och har studerat kläddesign vid Kuopion muotoiluakatemia under åren 1998-2000.

Pekka Pyykönen har under de senaste året designat led-armaturer, börjandes med Anka-lamporna som visades upp i mars ifjol vid Hönnunar Mars-designhändelse i Reykjavik. Modellserien är under utveckling.

Pekkas viktigaste arbeten är allehanda möbler till privata och offentliga utrymmen. Dit hör gatumöbler i Kiuruvesi stad redan på 1990-talet. Pekka var också med i Taiteilijaryhmä Taivaanranta år 2014 och Töfsala kommuns nya talarstol från 2014 är konstruerad och byggd av honom.

Pekka är född i Lieksa år 1955 och utexaminerad 1994 vid Islands konstakademi och år 1999 vid Kuopion muotoiluakatemia. Han har tillsammans fyra barn varav två med Rannveig.

Program under Konstrundan

Deltagare kan sätta ihop små trälådor eller dockhemföremål ut av byggserier.
Det finns också en utställning av våra konstverk och vi bjuder på kaffe.

pekka ( a ) rannveig.fi
www.rannveig.fi

Köranvisningar

Kör från Åbo emot Gustavs via vägen 192. När du har passerat Töfsalas Neste station (omkring 52 km från Åbo centrum) svänger du till vänster efter omkring 400 meter. Kör upp en backe längs Hakkenpääntie igen 400 meter och sväng åt höger till Punttistentie. Kör en annan 600 meter och då är du framme. Huset ligget på vänstra sidan av vägen.

Körbeskrivning till andra besökspunkter

Köranvisningar från din adress