89. Johanna Sarparanta, Wiurila herrgård

Gatuadress

Viurilantie 129
24910 HALIKKO AS

Telefon

0414538057

Konstart

Visuell konst

Information om konstnären/gruppen

Jag är keramiker från Halikko som jobbar och bor i Wiurila. Jag bygger upp verken för hand i lera. Verkens disiga, mjukt övergående färgsättningen gör jag med airbrushteknik. Det dekorativa uttrycket och bildspråket som faller sig naturligt för mig, för tankarna till konst från gångna årtionden och -hundraden.
I mina senaste verk har jag undersökt världar för människofigurers allegorier, helgon och mytiska figurer. Samma symboler och allegorier har attraherat människor genom tiderna; i mina verk blandas teman ihop, fult blir vackert, det alldagliga blir betydelsefullt och helgen blir vardag.

Program under Konstrundan

På Wiurila herrgård finns också sommarutställningen som ger en intressant och mångsidig inblick i den samtida finska bildkonsten. Mer information finns på www.wiurilnkesa.fi.
På herrgårdsområdet kan en också besöka Herrgårds- och Hästvagnsmuséet, njuta av restaurangens utbud, motionera, spela golf och övernatt apå hostellet.
I herrgårdens stora park växer 150 gammaldags rosor som fältstudier i Viks provgårds rosenexperiment. I trädgården blommar över 400 alprosor och azaleabuskar. Det finns också ett stall med 20 hästar på herrgården.

johannasarparanta ( a ) gmail.com
www.salontaiteilijaseura.fi/kuvat/TAITEILIJAT/Sarparanta+Johanna/ Konstnärens CV

Köranvisningar

Skyltning från väg 110 till Wiurila herrgård. Arbetsrummet är på herrgårdens stallområde, ungefär 200 m från parkeringsplatsen.

Körbeskrivning till andra besökspunkter

Köranvisningar från din adress