93. Leena Muuri

Gatuadress

Ylönkyläntie 24
25610 Ylönkylä

Telefon

044 0607691

Konstart

Konsthantverk och hantverk

Information om konstnären/gruppen

Jag är vävare och textildesigner, specialiserad på produkter som tillverkas i vävstol. Jag har varit i branschen sedan 1995. Före det studerade jag mitt yrkes hemligheter på hemslöjdsskola och på Wetterhof i Tavastehus. Jag väver främst brukssaker: trasmattor, plädar, sjalar, borddukar och handdukar. Produkterna är individuella, ibland också unika. Idéer och teman kommer ofta från naturen; färgerna är viktiga. Jag väver också beställningsprodukter, då är det kundens önskemål som styr mitt arbete. Kunderna är både samfund och privatpersoner.
Materialen jag använder mig av är främst naturmaterial, lin, ylle och bomull. Till trasmattorna använder jag oftast återvinningstextilier och jag klipper väften själv. När en gör trasmattor får en leka med färger!
Till plädarna använder jag lokal ull. Jag strävar till att använda närproducerade material i mina arbeten och jag funderar på behovet för mina produkter. Jag vill undvika det onödiga och överflödiga,

Program under Konstrundan

Möjlighet att prova på att spinna med slända. Kom och njut av kaffe och bakelser i trädgården. Lokalt bröd och honung finns också till salu.

leenamuuri ( a ) gmail.com

Köranvisningar

Från Bjärnå mot Kimito ca 8 km. Sväng till höger in på Ylönkyläntie och följ skyltningen. Från Kimito mot Bjärnå ca 16 km. Sväng till vänster in på Ylönkyläntie och följ skyltningen.

Körbeskrivning till andra besökspunkter

Köranvisningar från din adress