Västra Nyland 2017

18.8 Konstens fredag

Kom och skapa ditt eget konstiga djur i FIGURVERKSTADEN med Heidi Lampenius och Ida Koitila. Drop-in verkstaden hålls i ateljébyggnaden i anslutning till Villa Snäcksund, kl. 9–12.

Vi inspireras av sången Okända djur och iscensätter tillsammans en djungel av omöjliga djur i modellera, snäckor, fjädrar, paljetter, stenar, ja, vad som helst. Innan du går hem tar vi en polaroidbild av ditt superfina djur som minne åt dig. Du får också ta hem ditt konstverk.

Verkstaden lämpar sig för alla åldrar. För de minsta är det bra att ha mamma eller pappa med som hjälpreda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dockteater-workshop med textilkonstnär Kajsa Wikman-Colérus och dockteaterkonstnär Pauliina Vesslin i Spinneriet.  Drop-in verkstaden pågår kl. 9–12.

Workshopen inleds med en kort dockteateruppvisning (2 min ), varefter vi tillsammans tillverkar dockor av kartong, tyg och knappar. Till sist blir det teateruppvisning med de egentillverkade dockorna!

Som förälder och pedagog får du tips om hur du med enkla medel kan skapa en egen dockteater tillsammans med barnen.

Kom med och måla den gemansamma målningen med Larson Österberg på Ekenäs torg kl. 12-15! Ingen åldersgräns och inga förhandskunskaper behövs. Välkommen med!

19-20.8 kl. 11-17 Öppna ateljéer

I spalten till vänster hittar du samtliga deltagande konstnärer, hantverkare och formgivare i Västra Nyland. Konstnärer som väntar på att få berätta om sitt jobb och visa dig sina arbeten. Bekanta dig med besökspunkterna och välj ut de som intresserar dig!

Friman resor ordnar en rundtur i Västra Nyland under Konstrundan. Perfekt för dig som saknar egen bil eller chaufför. Läs mer och anmäl dig elektroniskt här: konstrundan.fi/sv/karta/vastranyland/busstur/.

Panu Ruotsalo med gäster i sin ateljé, Konstrundan 2016. Foto: Annabelle Antas