etsi nimellä

Alue

Muuta

Tekniikka

Näytä:   

Lista Kartta

6

55. Jenni Kalsola

Ameriikanraitti 27, Forssa
Olen forssalainen kuvataiteilija. Olen kehittänyt omanlaisen tavan maalata ja taivuttaa perinteistä maalausta haluamaani suuntaan. Leikkaan siveltimen oikeaan muotoon ja maalaan raita kerrallaan kerroksia päällekkäin. Kerroksista syntyy aineellinen kudelma, joka leikittelee materian olemuksella. Maalauksistani löytyy myös kudottuja, virkattuja ja langoitettuja osioita, jotka tuovat tekstiilipinnan osaksi teosta. Olen valmistunut Kankaanpään Taidekoulusta kuvataitelijaksi ja Taideteollisesta korkeakoulusta Taiteen maisteriksi. Olen pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin. Teoksiani on ollut esillä mm. Helsingin Taidehallissa, Forssan museossa sekä Hämeenlinnan, Lahden, Riihimäen ja Varkauden taidemuseoissa.
Lue lisää

56. Anna-Kaisa Eriksson - Keramiikkarykmentti

Miehistönkatu 5, Hämeenlinna
Olen muotoilija ja taiteilija, jonka päämateriaalina toimii keramiikka. Valmistuin lasi- ja keramiikkamuotoilijaksi vuonna 2019 Hämeen ammattikorkeakoulusta. Keramiikkaan suuntautumiseen johtivat sen tarjoamat monipuoliset vaihtoehdot. Materiaalista voi saada konkreettisen otteen, savea voi muotoilla käsin ja muotit mahdollistavat sarjamaisen työskentelyn. Saven taipuvasta olemuksesta huolimatta, keramiikka asettaa myös haasteita ja tarjoaa yllätyksiä. Valmistan keramiikkaveistoksia, sisustuskeramiikka, koruja sekä maalaan ja piirrän. Ideat ja inspiraatio syntyvät yleensä ympärillämme tapahtuvista asioista. Luonto ja sen vaihtelevaisuus, muodot ja värit. Valo ja sen synnyttävät varjot, sekä tilanteiden hetkellisyys kiehtovat minua. Luonnon lisäksi tärkeimmäksi inspiraation lähteeksi minulle on muodostunut ihminen, ihmiskeho ja sen mieli, jota kuvaan sekä esittävin että abstraktein keinoin. Työskentelen Hämeenlinnassa Poltinahon Taidekasarmin Keramiikkarykmentillä, joka on ammattilaiskeraamikkojen yhteistyöhuone. Perustin vuonna 2021 Nanoon Design Oy nimisen muotoilualanyrityksen, jonka toiminnassa olen keskittynyt korujen valmistamiseen posliinista ja suomalaisesta visakoivusta.
Lue lisää

56. Anna-Kaisa Haanaho

Miehistönkatu 5, Hämeenlinna
Olen kansainvälisesti suuntautunut keramiikkataiteilija. Työskentelen sudiollani intuitiivisesti ja kokeilevasti leikkien saven mahdollisuuksilla. Teoksissani kuvaan usein erilaisia jälkiä, jäljen jättämisen tapoja ja muutosprosesseja. Puupoltan usein keramiikkaveistoksiani japanilaistyyppisessä Anagama-uunissa, jossa liekit ja tuhka jättävät omat jälkensä teoksen pintaan.
Lue lisää

56. Mirja Niemelä - Keramiikkarykmentti

Miehistönkatu 5, 13130
Olen keramiikko ja muotoilun opettaja (TaT). Toimin Hämeenlinnassa Keramiikkarykmentti-yhteistyöhuoneella. Teen sekä käyttö- että taidekeramiikkaa. Arvoina työskentelyssäni ovat muun muassa materiaalituntemus ja ekologisuus. Kun tietää mitä tuote sen savi, lasite tai väriaine sisältää, voi edistää kestävää kehitystä, kiertotaloutta, ekologisuutta ja paikallisuutta.
Lue lisää

57. Anna Kolehmainen - Galleria Paperihuone

Arvi Kariston katu 9, Hämeenlinna
Anna Kolehmainen (s.1982) on kuvataiteilija, joka työskentelee Paperihuone ry:n grafiikanpajalla Hämeenlinnassa. Kolehmainen on valmistunut Imatran Taidekoulusta jossa hänen erikoistumisopintoinaan oli taidegrafiikka. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ja osallistunut kotimaisiin ja kansainvälisiin yhteisnäyttelyihin. Kolehmaisen pääasialliset ilmaisuvälineet ovat taidegrafiikka, piirustus, maalaus ja installaatio. Hän pohtii työskentelyssään havaitsemisen tapoja sekä tutkii värien vuorovaikutusta. Hän asuu perheineen Hämeenlinnassa.
Lue lisää

58. Ateljee Pirjo Heino

Myllyvuorenpolku 20, HAUHO (Hämeenlinna)
Kuvataiteilijana, ensimmäiset työni nähtiin Hämeenlinnan taidemuseon näyttelyssä kun olin17-vuotias. Vuodesta 2006 olen työskennellyt Hovinkartanon taide- ja kulttuurikeskuksen taidekuraattorina. Olen Hämeenlinnan taiteilijaseuran, the European Artists Associationin sekä Suomen Kuraattorien ry:n jäsen. Teoksiani on esitelty useissa näyttelyssä ja gallerioissa ympäri Eurooppaa sekä USA:ssa, Intiassa, Israelissa, Brasiliassa, Turkissa ja Egyptissä. Kuvataiteen lisäksi teen koruja ja kirjoitan runoja ja rakastan puutarhanhoitoa.
Lue lisää