208. Kuvataiteilija Johanna Pihlajamaa - Taidetyöhuone

Stripes -series, 2022Johanna PihlajamaaStripes -series, 2022Tuvan harmaudesta -sarjasta 2021Tuvan harmaudesta -sarjasta 2021

Katuosoite

Sammonkatu 10 - kulku Kaalamonaukiolta
33540 Tampere

Puhelin

+358504685123

Taidemuoto

Piirustus, Taidegrafiikka

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Työskentelen taidegrafiikan tekniikoilla käyttäen pääsääntöisesti puupiirros- ja metalligrafiikan tekniikoita. Teokseni ovat abstrahoituja kuvia luonnosta ja ihmisen luomasta ympäristöstä, joista olen kerännyt aiheita teoksiini. Käsittelen aihetta varioiden sitä värin ja sommitelman muutoksin. Teokseni ovat uniikkeja paperivedoksia. Pidän näyttelyitä ja sovittaessa esittelen työskentelyä työhuoneellani.

Olen työskennellyt pitkään myös ammattivedostajana apurina toisten taiteilijoiden grafiikkaa tehden. Silloin huolehdin painolaattojen teon teknisestä puolesta ja taiteilijan itse päättäessä sommittelusta ja väreistä. Opetan käyttämiäni tekniikoita kursseilla opistoilla ja työhuoneellani.

Ohjelma Taidekierroksen aikana

Työhuoneella on ripustettuna näyttely teoksistani ja työnäytöksissä näkee, kuinka vedos painetaan painolaatoilta paperille.


Ajo-ohjeet

Taidetyöhuone on kerrostalon kivijalassa, kellaritilassa. Portaat ulko-ovelle löytyvät porttikongin vierestä Kaalamonaukion puolelta. Kaalamonaukio löytyy Kalevan kirkon läheisyydestä, se on Sammonkadun ja Kaskitien yhdistävä pysäköintikatu.