100. Sari-Aino Tolonen, Ateljee Aapeli - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Sari-Aino Tolonen_Kohtaaminen_mehiläisvaha vanerille_40x40_2021_Sari-Aino TolonenSari-Aino Tolonen_OmakuvaSari-Aino Tolonen_Keltaisessa tapahtuu_mehiläisvaha vanerille_70x70_2021_Sari-Aino TolonenSari-Aino Tolonen_Katseen vangitsija_mehiläisvaha vanerille_60x60_2021_Sari-Aino TolonenSari-Aino Tolonen_Maailmamme alku II_mehiläisvaha vanerille_65x65_2022_Sari-Aino Tolonen

Katuosoite

Kaapeliaukio 3, E-porras (tai D-porras), Pohjakerros
00180 Helsinki

Puhelin

+358504080991

Taidemuoto

Muu, Taidemaalus

Saavutettava liikuntarajoitteisille

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Olen Sari-Aino Tolonen, helsinkiläinen encaustic-taiteilija. Tutustuin 2010-luvulla encaustic artiin (mehiläisvahataide), joka teki minuun suuren vaikutuksen. Löysin Espanjasta opettajan, taiteilija Belén Millánin, joka opetti minulle perinteisen encaustic-maalaustekniikan. Jo koulutuksen aikana huomasin, että tekniikka antaa erinomaiset mahdollisuudet ilmentää taidetta, koska se soveltuu niin esittävään kuin abstraktiin taiteeseen. Maalaustekniikka mahdollistaa erilaisten pintarakenteiden työstämisen. Sen lisäksi voin maalata ohuita valovoimaisia kerroksia tai useita erivärisiä vahakerroksia päällekkäin, jonka jälkeen voin kaivaa alemmista kerroksista värejä esiin. Tekniikka mahdollistaakin valtaisan määrän eri vaihtoehtoja. Koen maalatessani olevani yhteydessä luovuuden sfääreihin, josta ammennan apua maalausten syntyprosessiin. Määrittelenkin itseni intuitiiviseksi taidemaalariksi.

Ohjelma Taidekierroksen aikana

Työhuoneelleni voi Konstrundanin aikana tulla katsomaan työskentelyäni ja siellä voi myös kokeilla itse tätä mielenkiintoista tekniikkaa.


Ajo-ohjeet

Lasipihan kautta E-portaaseen tai pihan kautta D-portaaseen ja sitten pohjakerrokseen, jossa on opasteet Ateljee Aapeliin ja työhuoneelleni. Pihalta pääsee myös tavarahissillä pohjakerrokseen.