158. Elina Mieskolainen Spin a yarn

Kråkan 2022Me, myself & IBuddha 2021Bubo bubo 2021 FrontBubo bubo 2021 Back

Katuosoite

Rikevägen 395
07700 FORSBY SÅG

Puhelin

+358503775163

Taidemuoto

Tekstiili

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Minä olen Elina; viulisti, tanssinopettaja, Body&Mind-ohjaaja – ja käsityöläinen.
Noin 50 m2:n suuruinen ateljeeni ”Spin a yarn – Kerro tarina” valmistui kesällä 2018 kotipihalleni Rikebyhyn ja tällä hetkellä työskentelyolosuhteeni ovat erinomaiset.
Keskeinen ajatukseni käsityöläisyydestäni on tuottaa uniikkeja käyttötekstiilejä kestävän kehityksen periaattein luonnonmateriaaleista ja kierrätyskuiduista. Tavoitteeni on, että tekstiilini elinkaari on mahdollisimman pitkä. Paitsi villaa, pellavaa ja kierrätyspuuvillaa käytän jossain määrin myös esim. bambua, silkkia, hamppua ja alpakkaa. En ole kiinnostunut tekokuiduista; luonnonkuitujen rinnalla ne tuntuvat elottomilta. Värjään osan langoistani itse, sekä kasvi- että reaktiiviväreillä.
Käsityötekniikoista käytän eniten kankaankudontaa ja neulontaa. Neulonnassa etenkin intarsiaa, joka on kuin kuvan maalaamista ja ehkä siksi viehättää minua eniten.
Tutustuin kudontaan n. 17 vuotta sitten ja omistan tällä hetkellä viidet kangaspuut. Kudonnassa minua viehättää erityisesti epätavalliset materiaali- kankaan sidos-yhdistelmät – mahdollisuudet siinä ovat lähes loputtomat ja oppimista riittää loppuelämäksi.

Ohjelma Taidekierroksen aikana

Mahdollisesti pieniä konsertteja.

www.spinayarn.fi, Webshop: -, Facebook: Spin a yarn Finland, Instagram: @spinayarn_fi

-

Ajo-ohjeet

Pernajan Koskenkylästä käännytään kohti Rikeä. Kolmen kilometrin ajon jälkeen käännytään vasemmalle kohti Övre Rikeby:tä ja noin kilometrin ajon jälkeen – numerokyltti 395 – käännytään oikealle ja jatketaan pienempää hiekkatietä n. 300 m suoraan ”Spin a yarn” -ateljeen pihaan.