216. Saija Lehtonen

Pohjola, 2021. Saija LehtonenSaija LehtonenKäperryn, 2007. Veistos koivupuusta ja värinä terva.Terra Incognita, 2020. Seinälle ripustettava teos, jossa on koivupuuta ja itse tekemälläni veriseitikkipigmentillä värjäämääni mehiläisvahaa.Kaulakorut, veriseitikillä värjättyä kalannahkaa ja hopeaa. Korut esillä Designmuseossa Helsingissä keväällä 2022 Vihreää väriä-näyttelyssä.

Katuosoite

Pirkkalaistie 1
37100 Nokia

Puhelin

+358407292902

Taidemuoto

Jalometalli ja korutaide, Muu, Puu, Taidekäsityö, Veistos, Visuaalinen taide

Saavutettava liikuntarajoitteisille

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Olen Saija Lehtonen, taiteilija ja taidekäsityöläinen, työskentelen Nokialla ja Karstulassa. Keskeisimmät inspiraation lähteeni ovat luonto ja luonnonmateriaalit, ja olen työskennellyt näiden aiheiden parissa yli viisitoista vuotta. Materiaaleinani ovat mm. kalansuomut, hirvenkarvat, puu, mehiläisvaha ja nahka. Minua inspiroivat myös perinteiset, ekologiset käsityötaidot, joiden mukana siirtyy paljon syvää tietoa. Vanhat taidot tuovat ymmärrystä luonnon kiertokulusta ja kytkevät ihmisen kiinteäksi osaksi ympäristöään. Suhtaudun näihin taitoihin ja materiaaleihin intohimoisella kiinnostuksella. Olen erityisen kiinnostunut arktisen alueen kulttuuriperinnöstä, ja olen saanut tutustua siihen matkoillani Siperiaan, Islantiin ja Norjaan.

Olen valmistunut kuvataiteilijaksi (YAMK) vuoden 2019 lopussa, aiemmalta koulutukseltani olen tekstiilimuotoilija (AMK).
Olen pitänyt yksityisnäyttelyitä eripuolilla Suomea ja osallistunut yhteisnäyttelyihin vuodesta 2005 lähtien. Viimeksi teoksiani on ollut esillä Craft in the Bay galleriassa Cardiffissa Englannissa (2019), Helsingissä galleria Forum Boxissa (2019), Tampereella Emil Aaltosen museolla (2018-19), Varikko Galleriassa Seinäjoella (2020), Taidekeskus Idässä (2021), Suomen käsityön museossa (2021) ja Vihreää väriä—näyttelyssä Designmuseossa Helsingissä (2022).
Teoksiani on mm. Karstulan kunnan kokoelmissa.

Ohjelma Taidekierroksen aikana

Työhuoneellani minulla on näyttely omista teoksistani ja koruistani. Kerron työskentelystäni, käyttämistäni materiaaleista ja tekniikoista.


Ajo-ohjeet

Työhuoneeni löytyy Nokian jalkineiden vanhasta tehdasrakennuksesta. Pihaan käännytään Souranderintien ja Pirkkalaistien valoristeyksestä. Pihassa on ilmaista pysäköintitilaa. Aivan viereen pääsee myös Tampereen seudun joukkoliikenteen linja-autoilla.