13. Tero Annanolli, Artborg 35

PunasipulitTero AnnanolliKeittoaineksetHorsmaIndonesian linnut, 2018, akryyli, öljy, lehtimetalli, kierrätyskankaalle.

Katuosoite

Pilvilinnantie 2
04130 Sipoo

Puhelin

044 3021246

Taidemuoto

Visuaalinen taide

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Työskentelen niin vapaana kuvataiteilijana kuin Art Annanollin vetäjänä. Vien taidetta erilaisiin ympäristöihin ja minua inspiroi yhteisötaiteen eri muodot. Toimin lisäksi taidepedagogina, taiteilijana työelämässä / organisaatioissa sekä luottamustoimissa taiteilijajärjestöissä.
Koulutukseltani olen taiteen maisteri Taideteollisesta korkeakoulusta 2004. Taiteilijaurani mieleenpainuvimpia hetkiä oli, kun sain Lontoon Taide olympialaisissa kultamitalin 2012. Upea kokemus oli myös Suomi 100 -avajaisnäyttely yhteistyössä Suomen Indonesian suurlähetystön kanssa Jakartassa.
Olen pitänyt lukuisia näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla sekä työskennellyt taiteilijaresidensseissä Ranskassa ja Italiassa. Keväällä 2019 työskentelen Villa Lantessa, Roomassa. Taidettani on esillä Taidekeskus Salmelan juhlavuoden näyttelyssä 2019.
Maalauksissani kuvaan eri kulttuureita, ajan kulkua, myyttejä ja visuaalisia kerrostumia; kukkia ja veistoksia, lintuja, ihmisten kasvoja, paikalliskasvien herbaariota. Aiheita ja inspiraatiota ammennan matkoilta, luonnosta ja valon eri muodoista. Kävelen paljon uusissa ympäristöissä, jossa minuun vaikuttavat tuoksut, äänet, valo aamuvarhaisella, illalla tai sateen jäljiltä. Herbaariot inspiroivat niiden tavallisuuden ja yhtä aikaa monimuotoisen olemuksen kautta: ne löytyvät ojien varsilta, pelloilta ja samalla ne kätkevät sisäänsä hienoja muotoja, makuja ja tarinoita.
Olen esimerkiksi yhdistänyt maalauksiini lehtikultaa kuvaamaan metsän siimeksessä loistavaa valon kajoa. Olen toteuttanut maalauksia esimerkiksi pyöreille pöytäliinoille ja rullaverhokankaille. Pöytäliinat ja muut kodin kierrätyskankaat toimivat maalausten pohjina.
Maalaustekniikkana käytän mm lehtimetalleja, öljyä, akryyliä ja pullotussia. Arvostan vanhaa käsityötaidetta ja -taitoja. Haluan ottaa vaikutteita vanhasta, mutta tuoda sen omalla tavallaan nykyhetkeen. Työskentelytapaani voisi kuvata vanhojen tekniikoiden uusiokäytöksi. Maalauksistani sanottua: mestarilliset, kerrokselliset maalaukset ovat vaikuttavia.

Ohjelma Taidekierroksen aikana

TALOSSA TAPAHTUU
Pesula Galleria on taiteilijavetoinen ja monitaiteinen taidegalleria. Galleria sijaitsee Sipoossa Nikkilän entisessä mielisairaalassa toimineen pesulan tiloissa www.pesulagalleria.com. Talon viimeinen, tyhjillään ollut tila saatiin ympärivuotiseen käyttöön taiteilijaseuran perustaessa sinne gallerian tammikuussa 2019. Gallerian toiminnasta vastaa Sipoon taiteilijat ry.

Sipoon Taidelainaamon Artborgin toimipiste sijaitsee kulttuurikeskus Artborg 35:ssä Nikkilässä. Lainaamon kokoelmasta löytyy grafiikkaa, maalauksia, piirustuksia, veistoksia ja valokuvataidetta 25 ammattitaiteilijan tuotannosta.

Popup – kahvila Tero & Majbritt omaa tuotantoa - Itse tehdyt korvapuustit kera kahvin!

WARDIN JALANJÄLJILLÄ Huovila & Annanolli
Yhteisömaalauspaja - Osallistujat maalaavat kokonaisuuden, jonka lähtökohtana on abstrahoitu maalaus ja väri. Työskentely tapahtuu taitelijoiden ohjauksessa.

tannanolli ( a ) gmail.com
www.annanolli.com


 

ARRANGÖR/JÄRJESTÄJÄ

Åbolands hantverk rf / Martina Lindberg
konstrundan.aboland(a)gmail.com
044 9770 773

HELSINGFORS/HELSINKI

Cecilia Hackzell-Ibrahim
konstrundan.helsingfors(a)gmail.com
040 1460866

VÄSTRA NYLAND/LÄNSI-UUSIMAA

Jani A. Purhonen
044 277 9613
konstrundan.vastranyland(a)gmail.com

ÖSTRA NYLAND/ITÄ-UUSIMAA

Borgå Konstskola / Leena Stolzmann
konstrundan.ostranyland(a)gmail.com
0400 880 526

ÅLAND/AHVENANMAA

Edward Johansson
konstrundan.aland(a)gmail.com
0457 343 9797

ÖSTERBOTTEN/POHJANMAA

Christa Friberg
konstrundan.osterbotten(a)gmail.com
050 555 7507

Beställ nyhetsbrev | Tilaa uutiskirjettä