Camilla Forsén-Ström antaa Taiteen perjantaille kasvot!

Taiteen perjantai 11.9.2020

20.05.2020 klo 12:05
Uusi konsepti tänä vuonna!

”Päivä kuninkaallisena” Taiteen perjantaina 11.9.2020
- ilmainen taidetehtävä kaikille Suomen ala-asteille

Konstrundanin Taiteen perjantai tarjoaa kaikille maamme ala-asteille ohjelmaa ja tekemistä elokuvan välityksellä. Elokuvassa taiteilija antaa lapsille taidepedagogisen tehtävän. Tämän vuoden tehtävä, Päivä kuninkaallisena, julkistetaan Taiteen perjantaina 11.9.2020. Elokuva löytyy Konstrundanin kotisivuilta ja Facebookista, joten tehtävän voi tehdä myöhemminkin.

Mikä on Taiteen perjantai?
Konstrundanin yhteydessä on vuodesta 2012 järjestetty lapsille erilaisia työpajoja Taiteen perjantaina. Työpajoissa lapset ovat tekemisen ohessa saaneet tutustua taiteilijoihin ja heidän ammattiin. Työpajoja on arvostettu suuresti, mutta taloudellisista ja käytännön rajoituksista johtuen niihin on voinut osallistua vain muutamat lapsiryhmät lähinnä ruotsinkielisillä paikkakunnilla.

Uusi konsepti vuonna 2020
Tänä vuonna saimme Taiteiden perjantaille kohdennetut apurahat kahdelta säätiöltä: Brita Maria Renlunds minne ja Eugène, Elisabeth och Birgit Nygrénin säätiö. Apurahat mahdollistavat Taiteen perjantain uudistamisen. Viemme taiteilijan ja työpajan verkkoon ja näin mahdollistamme ohjelman huomattavasti suuremmalle lapsijoukolle.

Konstrundan on tilannut Maalahdessa toimivalta Malakta Films:ltä elokuvan, joka jaetaan kaikille ala-asteille Suomessa. Elokuvassa taiteilija Camilla Forsén-Ström kertoo itsestään ja työstään, jonka jälkeen hän antaa lapsille tehtävän. Koronasta johtuen, tehtävä on suunniteltu niin, että lapset voivat tehdä sen vaihtoehtoisesti kotona. Elokuva toteutetaan ruotsiksi suomenkielisellä tekstityksellä antaen suomenkielisille lapsille koulussa uudenlaisen positiivisen kosketuksen ruotsin kieleen.

Tekemisen iloa ja luovuutta
Suurin hyöty tässä toimintatavassa on, että voimme tavoittaa kaikki Suomen ala-asteet ja antaa oppilaille ”tapaamisen” oikean taiteilijan kanssa.

”Ainoa asia, jonka voimme paljastaa tässä vaiheessa, on tehtävän nimi: Päivä kuninkaallisena”, sanoo Camilla Forsén-Ström. ”Tehtävä on rakennettu niin, että se innostaa luovuuteen ja luomisiloon, ja se perustuu kierrätykseen ja materiaaleihin, jotka lapset löytävät kotoaan. Tekemisessä käytetään tavallisia työvälineitä, ja nekin löytynevät jokaiselta”

”Tärkeänä tavoitteenamme on esitellä tehtävä niin, että eri-ikäiset lapset innostuvat tehtävän tekemisestä ja myös onnistuvat siinä, mikä vaatii tarkkaa suunnittelua ja selkeää tehtävänantoa. Erinomainen haaste minun luoville aivonystyröilleni”, nauraa Camilla.

Lopputulokset esitetään sosiaalisessa mediassa. Opettajia tai vanhempia pyydetään lataamaan kuvia lasten taideteoksista Instagramiin #taiteenperjantai #konstrundan tai lähettämään kuvat meille sähköpostitse. Instagramissa lapset voivat sitten helposti nähdä, mitä muut lapset ovat tehneet. Halukkaat voivat mielellään järjestää teoksista näyttelyn esim. paikallisessa kirjastossa tai vanhainkodissa.

Elokuvan suunnitelma on valmis ja kuvaukset tehdään toukokuussa. Odotamme kovasti lopputulosta”, sanoo Konstrundanin projektijohtaja Martina Lindberg. ”Toivomme, että mahdollisimman moni lapsi saa mahdollisuuden osallistua tähän ja pyydämmekin sinua, joka luet tämän, välittämään tietoa eteenpäin tutuille opettajille”.

Elokuussa koulujen alkaessa, lähetämme tarkempia ohjeita, miten valmistautua tehtävään.

Kerromme mielellämme lisää Taiteen perjantaista:
Martina Lindberg, Konstrundanin projektijohtaja
044 977 0773 konstrundan.aboland@gmail.com

Ann-Maj Granstubb, Malakta, elokuvan tuottaja
050-5875 674 maja@malakta.fi


Camilla Forsén-Ström on taiteilija ja tv-kasvo. Hänellä on oma yritys, jonka kautta hän rakentaa näyttelyitä, maalaa tilaustöitä ja hän myös vetää eri kulttuuri- ja taideprojekteja kouluissa Pohjanmaalla.
Camillan taide painottuu maalaamiseen ja figuratiivisiin aiheisiin ihmisen ollessa keskiössä.
Viimeiset 15 vuotta Camilla on ollut mukana tv-ohjelmassa Strömsö, jossa hän esittää eri taiteen tekniikoita ja tarjoaa kierrätysideoita ja luomisen iloa katsojille.

Malakta Films tuottaa mediasisältöä lapsille, dokumenttiohjelmia ja tanssielokuvia. Malakta Films toimii Malaktassa, joka on taide- ja kulttuurikeskus Maalahdessa. Tavoitteena on luoda luova keidas, johon kaikki ovat tervetulleita. Paikka, jossa ideat saavat syntyä, kehittyä ja toteutua sekä levitä. Malaktan kivijalkana ovat residenssitoiminta, Labs-mestariluokat eri taiteenalojen ammattilaisille sekä erilaiset taidetapahtumat, työpajat ja artist talks yleisölle ajatuksella Art is for everyone!
www.malakta.fi

Konstrundan

Konstrundan-tiimiin esittely

Tutustu Konstrundanin projektijohtajaan ja aluevastaaviin
20.05.2020 klo 11:54
Panu Ruotsalo, Toinen Luonto, 2019

Tämän vuoden osallistujat on valittu

Konstrundan 2020 -osallistujat on nyt valittu. Tänä vuonna Konstrundan järjestetään syyskuun toisena viikonloppuna 12.-13.9.2020
27.04.2020 klo 18:13

Vuoden 2020 Konstrundan-kuvitus on valmis!

Graafikko Linn Henrichson on tehnyt tämän vuoden kuvituksen!
11.02.2020 klo 13:56

Uusi projektijohtaja

Konstrundan on nyt Martina Lindbergin käsissä
16.01.2020 klo 14:58

Esittelysivut julkaistu

Tutustu vuoden osallistujiin ja suunnittele omaa taidekierrosta! Uusi lajittelutoiminto.
11.06.2019 klo 09:40

Taiteelle koti

Taidetta kotiin helposti – tule kuuntelemaan, miten tarjoat taiteelle kodin!
06.05.2019 klo 15:52

TERVETULOA KONSTRUNDANIN UUSILLE KOTISIVUILLE

Konstrundanin uudistuneet kotisivut ovat vihdoin valmiit.
06.05.2019 klo 15:50


 

ARRANGÖR/JÄRJESTÄJÄ

Åbolands hantverk rf / Martina Lindberg
konstrundan.aboland(a)gmail.com
044 9770 773

HELSINGFORS/HELSINKI

Ida Taavitsainen
konstrundan.helsingfors(a)gmail.com
 

VÄSTRA NYLAND/LÄNSI-UUSIMAA

Jani A. Purhonen
044 277 9613
konstrundan.vastranyland(a)gmail.com

ÖSTRA NYLAND/ITÄ-UUSIMAA

Borgå Konstskola / Leena Stolzmann
konstrundan.ostranyland(a)gmail.com
0400 880 526

ÅLAND/AHVENANMAA

Leila Cromwell Morgan Lönnroth
konstrundan.aland(a)gmail.com

ÖSTERBOTTEN/POHJANMAA

Christa Friberg
konstrundan.osterbotten(a)gmail.com
050 555 7507

Beställ nyhetsbrev | Tilaa uutiskirjeemme