Tietoa Konstrundanista vierailijoille

Täältä sinä vierailijana saat tietoa Konstrundanista. Tervetuloa viihtymään luovuuden parissa!

UKK

Mikä Konstrundan on?
Konstrundan järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. Yhden viikonlopun aikana käsityöläiset ja taiteilijat avaavat työhuoneensa ja antavat yleisölle mahdollisuuden tutusta luovaan alaan. Vuonna 2023 noin 350 luovaa tekijää osallistuu tapahtumaan.
Lue lisää täältä!

Mitä taiteilijoiden ja käsityöläisen luona vierailu maksaa?
Vierailu on ilmaista! Voit tukea tekijää ostamalla heiltä tuotteita ja töitä.

Missä Konstrundan järjestetään?
Taiteilijat ja käsityöläiset ympäri Suomen osallistuvat tapahtumaan, aina Tammisaaresta Inariin ja Lappeenrannasta Eckeröhön.

Mistä löydän tietoa osallistujista?
Vuoden osallistujalistan löydät täältä. Voit hakea työhuoneita nimen, alueen tai tekniikan perusteella. Osallistujaprofiileissa voit lukea lisää osallistujista. Kartan avulla voit myös helposti nähdä mitkä kohteet sijaitsevat lähellä sinua.

Voinko ostaa osallistujilta teoksia Konstrundanin aikana?
Voit ostaa teoksia ja tuotteita suoraan usealta osallistujalta. Monella on myös myynnissä esimerkiksi postikortteja tai kirjoja. Useimmilla voit maksaa ostoksesi kortilla, mutta voi olla hyvä varata mukaan myös käteistä.

Miten löydän kohteille?
Osallistujaprofiilien alta löydät kohteiden osoitteet sekä kartan. Klikkaa tästä!

Mitkä ovat taidearpajaiset ja miten voin osallistua?
Konstrundaniin osallistuvat taiteilijat ja käsityöläiset voivat ehdottaa teosta tai tuotetta taidearpajaisiin. Joka vuosi raati valitsee tietyn määrän taide- ja käsityöesineitä arpajaisvoitoiksi. Tämän vuoden arpajaisvoitot löydät Konstrundan-lehdestä tai täältä. Voit osallistua arpajaisiin täyttämällä kupongin vierailukohteessa. Osallistuminen ei maksa mitään. Voitot arvotaan tapahtuman jälkeen ja voittajiin ollaan yhteydessä lokakuussa.

Mikä on Taiteeen Perjantai?
Taiteen perjantaina tarjoamme ilmaisen taidetehtävän alakouluikäisille lapsille. Elokuvan välityksellä taiteilija esittelee tehtävän. Lasten valmiita teoksia voi julkaista sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #konstensfredag #taiteenperjantai.

Mikä on Taiteen ilta?
Taiteen ilta oli hyväntekeväisyyshuutokauppa Helsingin Uuden lastensairaalan luovan ja taiteellisen työn hyväksi. Huutokauppa järjestettiin to 19.8.2021 verkkohuutokauppana yhteistyössä Huutokauppakamari Helanderin kanssa.

Huutokaupan kohteena olleet teokset olivat peräisin Konstrundaniin osallistuvilta taiteilijoilta ja käsityöläisiltä.

Mikä on huutokauppa?
Katso Taiteen ilta

Ketkä rahoittavat Konstrundania?
Alusta alkaen Konstrundanin päärahoittajat ovat olleet Kulturfonden ja Föreningen Konstsamfundet. Viime vuosina useampi säätiö on rahoittanut toimintaa.

Vuonna 2021 Konstrundan on saanut rahoitusta seuraavilta säätiöiltä; Svenska Kultufronden, Föreningen Konstsamfundet, Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse, Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond, William Thurings stiftelse ja Waldemar von Frenckells siftelse.

Mikä taho järjestää Konstrundanin?
Åbolands hantverk rf. on Konstrundanin järjestäjä.

Jo yli 80-vuotta yhdistys on tukenut ja kehittänyt suomalaista käsityökulttuuria, -taitoja ja elinkeinoa toiminta-alueellaan Turunmaalla. Åbolands hantverk rf on Taito-organisaation jäsen. Taito muodostuu Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:stä ja 16 paikallisesta käsi- ja taideteollisuusyhdistyksestä. Lue lisää täältä!

 

Työpöytä jossa pöytävalaisin, taustalla Konstrunda-julisteita