188. Miia Rosenius

Miia Rosenius, Sielulintu, 2021, installaatio, Kuva Risto TakalaMiia Rosenius henkilökuvaMiia Rosenius, Kivet, sarjasta Piilotetut aarteet, 2021, keramiikkaMiia Rosenius for VIDA, Grey Pale Moon scarf, VIDA design collection by Miia RoseniusMiia Rosenius, Martta ja Elli, 2021, installaatio

Gatuadress

Olli Tiaisentie 16
80790 Kontioranta

Telefon

050 3455827

Konstart

Formgivning, Grafik, Installation, Keramik, Miljökonst, Samfundskonst, Skulptur, Teckning, Visuell Konst

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är bildkonstnär och konstpedagog från Norra Karelen. Jag bor i Kontioniemi, i Kontiolahti kommun. Jag arbetar genom att utnyttja många olika verktyg för konstnärlig verksamhet, men genom tredimensionella element och utrymmen, får mina verk ofta en installationsartad form. Även teckning och konstgrafik har alltid haft en roll i mitt yttrande. Jag har varit verksam i många olika samfunds- och miljökonstprojekt. Jag anser att det är viktigt, att konsten kan vara en del av vardagliga miljöer och att olika samfund kan vara med som aktiva aktörer.

Program under Konstrundan

Under Konstrundan-evenemanget presenterar jag min verksamhet på Kontioniemi byhus.
Under evenemanget förvandlas byhuset till ett utställningsutrymme, där man kan bekanta sig med mina konstverk och designprodukter. Framme finns även redskap för konstnärlig verksamhet från mitt arbetsrum, samt material om olika arbetsfaser. På plats berättar jag om mina färdiga verk och visar med hjälp av olika redskap hur man förverkligar en gipsform och en staty i keramik. Jag berättar även om olika faser vid tillverkning av en tryckplatta inom konstgrafik och hur man skapar ett grafikavdrag.

Byhuset hör till ett område för den förra garnisonen och det har renoverats till ett evenemangs- och festutrymme av de förra utrymmen av garnisonens officersklubb. Evenemanget arrangeras i samarbete med Kontioniemi byförening. På byhuset har byföreningen en konstcafe under evenemanget, så om du vill, kan du njuta av kaffet på byhusets terrass. Välkommen!


Köranvisningar

Från väg 6 tar du avfarten Kontioniemi. Ta vägen Kontioniementie. Sväng vänster in på Jääkärintie. Sväng höger in på Olli Tiaisentie. Målet ligger till höger, det röda huset. Parkeringsplatsen ligger framför daghemmet Kontioranta, som ligger bredvid byns hus. På gården till bystugan finns en parkeringsplats för inva/andra bilar.