276. Sirpa Mänty - Nuttula, autotalli/garage

Nietos-Ukko, Skálveáddjá – Driftman, Niillas A. Sombyn teoksen kansikuva. Alunperin saamenkielinen toeos on Sirpa Männyn kuvittama.Sohva nimeltä Munchen, kevään 2021 maalausprojekti. Sirpa Mänty.Muotoilu Pohjolan Arkea -näyttlystä, Siida Inari. Omat polut, minne jalat vie. Poroilla ikuinen tanssi, tuolta tänne, sieltä sinne. Sirpa Mänty.Kuvitusta ympäristöopin kirjaan Pisara 1, 2015. Sirpa MäntyPohjan Neito, suunnittelemastani 18-osaisesta mitalisarjasta "Suomalainen Sydän" Suomen Monetalle. Sirpa Mänty

Gatuadress

Nuttulantie 4
96460 Rovaniemi

Telefon

0405003949

Konstart

Formgivning, Måleri, Skulptur, Visuell Konst

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är illustratör och designer, och arbetar som frilansare i Rovaniemi. Just nu jobbar jag med en svartvit tuschillustration till en samisk biografi. Jag har arbetat för finska och norska förlag sedan 1994, till största del med sagor och läroböcker. Andra naturteman har varit illustrationer till en fågelguide och en naturstig och mindre illustrationer med växter. En intressant beställning var att designa en 18-delad serie av samlarmedaljonger för Moneta, för att hedra 100 år av självständighet i Finland. Det senaste designarbetet var en utställningshelhet i Siida, Norra Lapplands Naturcenter i Enare. Jag formgav miniatyrstatyer med tillhörande texter och fotografier. Utställningen visades från hösten 2019 till maj 2020.
Min verkstad/studio ligger i Rovaniemi, vid stranden av Kemijoki älv, som en del av garaget. I verkstaden kan man arbeta med många olika projekt inom konst, även snida i trä.

Program under Konstrundan

Under Konstrundan jag arbetar med teckningar, målningar eller designarbeten som pågår i verkstaden. Besökaren får se designprocessen och strukturen av miniatyrstatyer som pågor i dockkunst. Samt visar jag originalverk från tidigare år. Jag säljar originalverk såväl som vykort på plats.

https://kuvittajat.fi/portfolio/sirpa-manty, Facebook: Sirpa Mänty, Instagram: Sirpa Mänty