272. Anja Kurikka - K2 Taiteilijatalo

Anja Kurikka, osa Leonardolle rakkaudella -installatiosta, 2021, sekatekniikka puulleAnja Kurikka, Leonardolle rakkaudella -installaatio, sekatekniikka puulle, Valvegalleria, 2021, Anja Kurikka, Väreilyä, 2022, akryyli mdf-levylle, 120 x 90 cmAnja Kurikka, Madonna, sekatekniikka puulle 2021, 
28 x 20 x 5 cmAnja Kurikka, Madonna, akvarelli puulle, 2021, n, 12 x 7 cm

Gatuadress

Hiukanpiha 25, K2 taiteilijatalo
90670 Oulu

Telefon

+358500670725

Konstart

Installation, Måleri, Teckning, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag målar, ritar och gör installationer. Att göra konst är för mig att närma sig saker och ting känslomässigt. Medan jag skapar konst befinner jag mig i ett tillstånd där det undermedvetna arbetar. Mina processliknande arbetsmetoder ger mig intuitiva idéer som jag har lärt mig att lita på.

Att teckna är för mig en nära och t.o.m. den mest naturliga uttrycksformen. Jag känner stor passion för färger och respektive periods preferenser syns tydligt i mina verk. Den röda färgen tog över i alla mina målningar i fem år, och svart och vitt har alltid haft och har en stark position i mina verk.

Mina konstverk har hittills följt ett expressionistiskt och lyriskt uttryck. Styrkan och känsligheten i mina verk och i min personlighet manifesteras i poetiska och bräckligt starka linjer. Min hand drar en linje vars utgångspunkt finns i barndomens landskap, längst ner i en älv. Den steniga älvbottens varierande rytm strömmar genom min hand som fångar mina känslor och upplevelser. Variation av penselns spår speglar älvens form och rytm. Inspiration och innehåll i min konst kommer ofta från livets motsägelser i mitt personliga och dagliga liv. Jag bor och arbetar i Uleåborg.

Program under Konstrundan

En konstutställning i min ateljé med gamla och nya konstverk.

Facebook: www.facebook.com/anja.kurikka, Instagram: art_anjakurikka

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi