242. Susanne Broända - A R T - K O N S T - T A I D E

Susanne Broända 
”Flying” 
Akryl och bläck på grafikpapper (Hahnemühle) 
107 x 79 cm 
2022Susanne Broända tillsammans med dvärgpudeln Dexter.
Fotograf Patrik ForthSusanne Broända 
”Follow your own path” 
Akryl och bläck på grafikpapper (Hahnemühle) 
107 x 79 cm 
2021 
Fotograf Patrik ForthSusanne Broända 
”Navigating” 
Akryl och bläck på grafikpapper (Hahnemühle) 
107 x 79 cm 
2021 
Fotograf Patrik ForthSusanne Broända 
”The World Needs You” 
Akryl och bläck på grafikpapper (Hahnemühle) 
107 x 79 cm 
2021 
Fotograf Patrik Forth

Gatuadress

Långkärrvägen 5
65760 Iskmo

Telefon

+358 50 35 01 081

Konstart

Måleri

Information om konstnären/gruppen

2011 målade jag min första tavla, vilket var en något trevande process men jag kände genast att hittat hem till vad det var som jag skulle göra. Kreativiteten talade starkt till mig och jag kände att det var något som jag alltid borde ha gjort, konsten fann mig och jag fann min konst.

Sedan det har jag varit aktiv i mitt skapande och idag arbetar jag som konstnär. Under de första åren höll jag mitt skapande rätt så långt för mig själv men nu under de senaste åren har jag öppnat upp dörren för att också visa min konst utåt, vilket har resulterat i att jag deltagit inte bara i grupputställningar utan också haft och har inplanerat soloutställningar.

Min konst beskriver jag som en blandning av drömmar och vakenhet. Med mitt sätt att använda färger samt med det bildspråk som jag använder hoppas jag på att bjuda in betraktaren till en värld av speglar och fönster. Genom min konst önskar jag nämligen att betraktaren får en möjlighet att reflektera inåt och möta den egna inre världen eller vända blicken utåt och observera vad som kan tänkas möta hen där. Med mina färgval och motiv vill jag skapa en inbjudan för betraktaren till att såväl vila i stunden som att utvecklas och lära av det som mina tavlor kan tänkas väcka inombords.

Oftast målar jag på grafikpapper (Hahnemühle) i akryl och/eller bläck i storleken 107 x 79 cm men jag målar också på canvas i olika storlekar. Orsaken till att jag har fastnat för grafikpappret är helt enkelt för att jag uppskattar det självklara samarbetet som finns mellan pappret och mig. Det går att utmana hur pappret tar emot färgerna samtidigt som det finns ett flöde i att arbeta tillsammans med papprets struktur.

Bakgrunden till mitt skapande är en alternativ andlig livssyn. Sedan jag var ett barn har jag känt en stark samhörighet med djuren, naturen och med livets energi. Min sensitivitet för de här energierna använder jag som ett av mina verktyg i mitt målande. De stora inspirationskällorna för mig är den inre personliga utvecklingen, det mystiska och naturen och ett motiv som blivit särskilt kännetecknade för mig är fåglar.

På grund av hälsoutmaningar som började runt 30 årsåldern har mitt skapande och min teknik behövt justeras vartefter. Idag är jag begränsad i mitt målande både med hur jag kan hålla i mina penslar och i hur länge jag kan arbeta per gång. Men jag fortsätter att aktivt arbeta med min konst. Jag har alltid en tavla (eller flera) på gång i mitt huvud och jag kan inte tänka mig ett liv utan mina färger och världar, som jag tar ner på pappret eller på duken.

Program under Konstrundan

Under Konstrundan öppnar jag upp min ateljé var besökarna får stiga in i den avslappnade och inbjudande atmosfären som finns där. Min konst finns att ses och jag berättar om mitt arbete samt svarar på möjliga frågor som kan tänkas finnas. Dryck samt snacks kommer också att finnas för besökaren och min förhoppning är att skapa ett välkomnande tillfälle var det finns rum för frågor och samtal och varifrån besökaren kan gå hem med känslan av att det var väl värt ett besök i min ateljé.


https://arenan.yle.fi/audio/1-51003949

Köranvisningar

Adressen är Långkärrvägen 5 65760 Iskmo och här kan en vägbeskrivning ses: https://goo.gl/maps/5QAJHvU8sEtjbYHGA


Om ni kör från Vasa längs med Alskatvägen mot Replot hållet svänger ni till höger vid vägkorsningen var det står Smedsby Jungsund på skylten. (Vägkorsningen är strax före Grönvik Herrgård.) När ni svängt får ni sen nästan genast svänga till vänster upp på Långkärrvägen. Det röda trähuset som ni ska till syns från vägen och är det första huset på vänster sida. På staketet finns en skylt var det står ART KONST TAIDE och IVAR energy.

Välkomna!