279. Tuula-Maija Magga-Hetta - Saamelainen kulttuurigalleria

Galleriassa tarinointia " Oodi porolle " -näyttelyäGallerian saamelaislasten  kesäleirillä ohjausta" Vuotso 15.2.1958 - syntymäni hetket" Materiaali: verkaa, poronnahkaa, pellavaa" Elämää saamelaisena- vuodenkierto"" Virratkoon jokesi kauas ja kauan- äitini muisto"

Gatuadress

Pieranperä 49
99690 Vuotso

Telefon

0400191474

Konstart

Formgivning, Textil, Övrigt

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Duodjiutövare Tuula-Maija Magga-Hetta är född 1958 i Vuotso by. Centralt i hennes liv är renskötsel, samiskt hantverk (duodji) och det samiska kulturella arvet. Hon arbetar med många saker samtidigt och är en mångsidig utövare av den samiska kulturen. Hennes egna kulturgalleri och miljön där berättar också om hennes arbete. Hon gör både traditionellt textilt konsthantverk och sin egna textila konst, ofta av naturmaterial och material från renen.

Program under Konstrundan

Besökarna önskas välkomna till det samiska områdets södra gräns i Vuotso. Det samiska kulturgalleriet öppnar dörrarna till en tidsresa från återuppbyggnadstiden till idag. Utställningarna handlar om renen och duodji, det samiska hantverket. Man får bekanta sig med traditionellt hantverk och färggrann textilkonst med naturmaterial och renskinn. Mötena är viktiga i galleriet och berättelser om historia och den samiska kulturen ingår. I fokus är konst och duodji.