208. Kuvataiteilija Johanna Pihlajamaa - Taidetyöhuone

Stripes -series, 2022Johanna PihlajamaaStripes -series, 2022Tuvan harmaudesta -sarjasta 2021Tuvan harmaudesta -sarjasta 2021

Gatuadress

Sammonkatu 10 - kulku Kaalamonaukiolta
33540 Tampere

Telefon

+358504685123

Konstart

Grafik, Teckning

Information om konstnären/gruppen

Jag arbetar med konstgrafik, främst med teknikerna träsnitt och metallgrafik. Mina verk är abstrakta bilder av naturen och den konstgjorda miljön från vilken jag har samlat ämnen till mina verk. Jag hanterar ämnet genom att variera det med förändringar i färg och komposition. Mina verk är unika papperstryck. Jag håller utställningar och enligt överenskommelse presenterar jag mina arbeten i min studio.

Jag har även arbetat länge som professionell tryckningsassistent genom att göra grafik åt andra konstnärer. Då tar jag hand om den tekniska sidan av att göra tryckplåtarna och låter konstnären själv bestämmer komposition och färger. Jag lär ut de tekniker jag använder i kurser på högskolor och i min studio.

Program under Konstrundan

Jag presenterar en utställning av mina verk i arbetsrummet och under arbetsuppvisningarna kan man se hur trycket är tryckt från tryckplåtarna på papper.


Köranvisningar

Konststudion ligger på bottenvåningen av lägenhetshuset, i källaren. Trappan till ytterdörren finns bredvid portgången på Kaalamonaukio-sidan. Kaalamonaukio ligger i närheten av Kaleva kyrka, det är en parkeringsgata som förbinder Sammonkatu och Kaskitie.