123. ANNULLERAT - PERUUTTANUT - CANCELLED Marianne Blomqvist - Vallilan taiteilijatalo / Vallgårds konstn

Gatuadress

Lemuntie 6
00510 Helsinki

Telefon

0443111270

Konstart

Miljökonst, Måleri, Trä

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag arbetar med natur- och växtmotiv. Blommornas tillfälliga liv och deras eviga tillvaro tilltalar mig. Jag ser paralleller med beskrivningen av växtens livscykel med människans tillväxtprocess. Speciellt under den ljusa årstiden är blommornas skönhet otrolig.
Jag försöker dokumentera växtens livscykel genom att studera hur ljuset och färgen konkret påverkar växternas färger. På våren är ljuset starkt och genomskinligt och tillväxten stark. Jag försöker observera vad som sker i klimatet nu och det som redan hänt. Vad händer med naturen då den störs? Syrenerna blommar åter redan i september. Tillväxten kan förändras till för snabb och intensiv och naturens känslighet kan lida. Vi lever i en svår tid förutom pandemin med klimatkrisen och med mina verk vill jag beskriva de förändringar som klimatförändringen orsakar. Årstidernas ändringar är viktiga för människor, naturen, växter och djur. VI lever redan i klimatförändringen och jag vill att människor förstår hur viktig kontakten med naturen är. Just nu tycker jag det är viktigt med positiva saker, men även att göra människor medvetna om saker som kan förändras om vi inte aktivt börjar handla för att hindra klimatuppvärmningen. Jag upplever att jag har bra kunskaper som konstnär att ta upp saker. Med mina verk vill jag ge människor hopp, glädje och kontinuitet, men även vara medveten om det som kan hända med naturen mitt i klimatkrisen.

Program under Konstrundan

Även andra konstnärer och arbetsrum håller öppet i Vallgårds konstnärshus under Konstrundan.


https://www.taidelainaamo.fi/public/go.php?action=artist&artist_id=105729

Köranvisningar

Om du rör dig med kollektivtrafik: ta metron till Sörnäs och sedan spårvagn nr 7 (mot öst) och stig av vid Rautalammivägen (tredje hållplatsen från Sörnäs). Gå över till andra sidan gatan och ta stentrappan upp så kommer du fram till Lemovägen. Gå ca 200 meter till höger till et stora stenhuset. Mitt arbetsrum finns i trappan 6 B.