129. Kira Björklund - Källarateljén

Knådaren I/ Vaivaaja I, växtfärgad returtextil, socker, 2021. 

Med HYENA konstnärskollektivet ställde jag ut en utställningstrilogi som behandlade temat buffébord. Den första delen betraktade temat via buffébordets och festens förberedelser. Kira BjörklundAtt äta är att absorbera stämning  I
returtextilier färgat med renfana, gurkmeja, avokado och aroniabär
2021
50 x 32 cmMeny
växtfärgat siden och bomullstråd, återvunna paljetter
2021
ca 1,2 m x  90 cm

Broderat: 
“Kaviar
Grädde
Glasyr
Skumvin
Karies
Kottsoppa
K-vitamin”Nattens gäster I 
installation (returtextil & fyllning, tråd, ljud)
2019
210 x 75 x 10 cm

I ljudverket hörs lätet av ätande: knaprandet och tuggandet av mat.

Gatuadress

Kadettvägen 10
00330 Helsingfors

Konstart

Visuell konst

Information om konstnären/gruppen

Jag arbetar med textil, installation, ljud, text och fotografi. Ofta behandlar verken medvetna och icke-medvetna samlingar från bl.a. folkmedicin eller poesi . Genom att följa det samlade materialet bildas idéerna. Till sist ersätts den ursprungliga tanken av det färdiga verket.

På sistone har mina verk bestått av broderade dukar och tredimensionella objekt framställda av textilier som jag färgat med växter. Ofta innehåller mina verk även text i någon form, antingen som skrivet eller som uppläst i ljudverk.

Program under Konstrundan

Besökarna är välkomna till vår ateljé, där vi kommer ha ordnat en liten utställning och showroom. Vi bjuder på kaffe och berättar om vårt arbete med konsten och handarbetet. Utställningen består av konstverk, printer men även skisser och processer av våra arbeten. Vi presenterar oss och vårt arbete för alla besökare. Besökarna kommer även ha möjlighet att köpa våra verk.