247. Li Taiga - Bland typer & tryck

Taktilt kollagePersonporträttMurn I, 92x92cm, Äggtempera, 2021Taktilt kollage, 25x35 cm, 2020Självporträtt, kollage/fotomontage, A3, 2021. (Får även användas som personbild vid marknadsföring)

Gatuadress

Tingshusgatan 4, Jakobstad
68600 Jakobstad

Telefon

0504476563

Konstart

Miljökonst, Måleri, Skulptur, Trä, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag är född 1998 i Mariehamn och uppvuxen i Nykarleby. I maj 2022 erhöll jag examen i bildkonst på Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad. Min konst är en metodisk lekplats där jag ofta utforskar hur tidens gång inverkar på fysiska material såväl som ideologier och attityder. Jag jobbar brett i olika tekniker och format men tar ofta avstamp i ett hållbarhetstänk. Jag har deltagit i flera utställningar de senaste åren och skriver också poesi och essäer som ibland publiceras i olika litterära tidskrifter.

Program under Konstrundan

Under Konstrundan kommer ett urval av mina målningar och naturassemblage finnas till påseende och försäljning hos föreningen Bland typer och tryck. Assemblagen är till salu och innefattar bl.a. material från mina strövtåg på Åland, i de Österbottniska skogarna och på de nordnorska vidderna. Jag kommer även visa verk som jag arbetat med under sommaren 2022 under konstnärsresidens i Norra Karelen och Norra Österbotten. Dessa visas för första gången någonsin under konstrundan. Varmt välkomna!

www.litaiga.fi, Instagram: @litaigas