120. Anna Bredenberg - Kellaripress

Anna Bredenberg, Sommitelma, serigrafia, puupiirros ja akryyli paperille, 49 x 53,5 cm, 2022Anna BredenbergAnna Bredenberg, Koettelu, serigrafia, puupiirros ja akryyli kankaalle, 48 x 60 cm, 2021Anna Bredenberg, serigrafia ja laserkaiverrus käsintehdylle paperille, 30 x 42 cm, 2022Anna Bredenberg, Sykkyrä, serigrafia, puupiirros ja akryyli kankaalle, 40 x 50 cm, 2021

Gatuadress

Mäkelänkatu 24 B, sisäpiha
00510 Helsinki

Telefon

04578316327

Konstart

Grafik, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag är bildkonstnär och konstgrafiker. Jag arbetar med träsnitt och serigrafi och mina verk består av flera tryckta lager och målade avtryck. Trä är en viktig del av min process som material och arbetsredskap. Att arbeta med träytor är tungt och deras känslighet kommer fram först då jag trycker på tunt papper. Mina verk är oftast unika monotypier spända på ram, men jag gör även serier. Jag är intresserad av materialitet och flyktighet. Jag använder t.ex. handgjort papper i mina verk samt lgröper i tyg och papper och tillverkar tryckplåtar med laseretsning.

Program under Konstrundan

Mitt arbetsrum finns i Kellaripress utrymmen i Vallgård i Helsingfors. Kellaripress är en träsnittsworkshop och ett arbetsrumskollektiv. Under Konstrundan är mitt arbetsrum öppet för besökare. Jag ställer fram en miniatyrutställning och demonsterar träsnittstekniken i trycksalen. Jag har flera verk till salu under evenemanget.


Köranvisningar

Kellaripress ligger på byggnads innergård till vänster och i källarplan. Det finns branta trappor till källaren.