92. Susanna Suikkari - Karhusaaren taidekeskus

Herkkupala, osa teoksestaTaidegraafikko Susanna SuikkariLuottamusKultamunaYhdessä

Gatuadress

Karhusaarenpiha 5
02100 ESPOO

Telefon

0505208336

Konstart

Grafik, Teckning, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag är en konstgrafiker från Esbo. Mitt arbetsrum är beläget i tvättstugan av den Sinebrychoffs idylliska nyrenessansvilla, i havsändan av hästkarlens hus, mellan havet och motorvägen.
Jag arbetar på grafikverkstaden med mindre skadliga metoder inom metallgrafiken. Humor är ett viktigt element i min konst. Naturen, fåglar och fiskar är på äventyr i en värld av mänskliga känslor. Jag arbetar med etsning, akvatint och mjukgrundsetsning samt flera andra tekniker. Jag gör mina tryck själv, på en eller flera plattor. Förutom mitt konstnärliga skapande lär jag olika metallgrafiktekniker på vuxeninstitut i Esbo och Vanda och vid behov kortkurser i metallgrafik runtom i Finland. Mina verk kan man bekanta sig med på Helsingfors och Esbos konstnärsgilles artotek samt på Taiko.

Program under Konstrundan

Välkommen och bekanta dig med en konstgrafikers arbetsrum samt metallgrafikens verktyg. Jag visar gärna olika metoder och speciellt metallgrafikens metorder. I mitt arbetsrum kan du se olika arbetsstadier och bekanta dig med verket från första skedet till det sista, färdiga trycket. Verk från flera år finns till salu. Varmt välkommen! Marja Maljoen och Nina Sarkima arbetar även i samma byggnad.


Teoksia nähtävissä mm. Helsingin taiteilijaseuran taidelainaamon sivuilla, Espoon kuvataiteilijoiden taidelainaamon sivuilla, Suomen Taidegraafikoiden sivuilla sekä Taiko:ssa

Köranvisningar

Närmast Metro: Keilaniemi. Närmast bus stop Karhusaari. När man åker från Helsingfors, närmast bus stop är Hanasaari.