278. Pirita Pernu-Lehtinen - Pirita Design

Pirita Design valmistaa pellava- ja alpakkaneuleita Sodankylässä. Pirita Pernu-Lehtinen valmistelee neulosta ompeluun.Myymälässä pellava hehkuu upeissa väreissä.Upea, monikäyttöinen poncho on valmistettu alpakkaa ja pellavaa yhdistämällä.  Ryhdikkäät sisustustyynyt ovat 100% pellavaa.Alpakkaa lämmöllä.

Gatuadress

Kasarmintie 1
99600 Sodankylä

Telefon

0405435268

Konstart

Textil

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är Pirita Pernu-Lehtinen, Pirita Designs grundare och ägare från Sodankylä. Jag är utbildad till artesan och startade företaget 1998.

Jag designar och tillverkar stickade kläder av linne och baby alpacka garn. Jag började använda linne lite av misstag medan jag studerade, men då jag stickade blev dess egenskaper mer intressanta än de i andra material. Linne är utmanande att sticka och kräver långsiktig utveckling för att få fram den önskade produkten. Men slutresultatet är givande - formen kommer väl fram i linnet.

Lapplands natur och landskapet i norr fungerar som inspiration i de kläder och accessoarer jag designar. Jag uppskattar äkthet, det lokala och ekologiska; jag gör kläder av fantastiska naturmaterial för användare som uppskattar liknande saker.

Jag strävar efter att designa klassiska, långvariga stickade kläder som kan användas mångsidigt med hjälp av smycken och accessoarer. De material jag använder är också långvariga och hållbara. Ekologi och ansvarsfullhet är stigande trender som jag kan möta på detta sätt. Fler och fler människor funderar på sina inköp på långsiktigt plan.

Butiken och produktionsanläggningen finns i Sodankylä. Vi gör allt från design till plaggsömnad och efterbehandling här. Plaggen stickas med en automatisk stickmaskin, sys för hand och vid behov justeras storlek och färg efter önskemål.

Förutom butiken och onlinebutiken säljs mina produkter genom många återförsäljare över hela Finland. Mina stickade produkter är också tillgängliga hos återförsäljare i Tyskland, Schweiz, Danmark och Nederländerna. Målet för 2021 är att öppna en onlinebutik för internationella kunder.

Program under Konstrundan

Välkommen att bekanta dig med produktionen av de stickade linne- och alpackaprodukterna. I utställningen visas de mest uppskattade modellerna från de senaste 24 verksamhetsåren.

www.pirita.fi, Webshop: www.pirita.fi, Facebook: https://www.facebook.com/piritadesign, Instagram: piritadesign