92. Nina Sarkima - Karhusaaren taidekeskus

Nina Sarkima, Shine On Me, öljyväri kankaalle,116x110cm, 2021 kuvaaja: Nina SarkimaHenkilökuva työympäristössä 2021, Nina SarkimaNina Sarkima, maalaus sarjasta pieniä ylösnousemuksia, 40x40cm, öljyväri kankaalle, 2021, kuvaaja: Nina SarkimaNina Sarkima, maalaus sarjasta pieniä ylösnousemuksia, öljyväri kankaalle, 2021, kuvaaja: Nina SarkimaNina Sarkima, maalaus sarjasta peiniä ylösnousemuksia, 40x40cm, öljyväri kankaalle, 2021, kuvaaja: Nina Sarkima

Gatuadress

Karhusaarenpiha 5
00210 Espoo

Telefon

+358405916541

Konstart

Måleri

Information om konstnären/gruppen

Jag har jobbat på Björnholm sedan 2009. Här har jag hittat min egen frid och plats att måla och samla min kreativitet under den hektiska vardagen. Som plats är Björnholm en idealisk arbetsmiljö för mig. Den är autentisk och det är fascinerande hur historien och naturen lever sin stilla gång här vid sidan om en urban miljö. Förutom mitt eget konstnärskap arbetar jag även som bildkonstlärare för barn och unga i huvudstadsregionen.

I mina målningar strävar jag efter att uttrycka känslighet genom att vara öppen mot det som verkligen strävar att komma fram. Måleriet är den mest naturliga uttrycksformen för mig och själva målningsprocessen ger mig en chans att komma i kontakt med sakers inre väsen. Jag arbetar på verkets villkor, en lättplacerad målfläck eller ett annat spår av processen fungerar som en impuls som sinnet fastnar för och börjar skissa en bild av.