255. Anna Galtsdotter Design

NamnlösIllustratör Beth HanssonNamnlös

Gatuadress

Järnvägsgatan 22
68600 Jakobstad

Telefon

0406825753

Konstart

Keramik, Konsthantverk, Ädelmetall och smyckeskonst

Information om konstnären/gruppen

Jag arbetar med forntida teknik i eget skapande. Mestadels sten, både forntida men även nutida. Jag har en förkärlek till alla epoker av stenålder och förtjust i teknik och mekanik som bronsåldern gav. Jag tillverkar pilspetsar i flinta eller obsidian som jag infattar antingen i skinn eller silver. Jag tillverkar också kokkärl , oftast från Ertebölle kulturen. som vi i dag kan använda som ampel eller krukor och dessa är i stengods. De tål utomhus vädret året runt eftersom jag magrar med skörbränt ben eller sten.
Jag utgår mycket från symbolspråk iform av hällristningar samt runskrift i mina utsmyckningar i alla tre hantverk jag arbetar med : Stengods, sten och silversmide. Jag blandar råmaterial. Ett hänge med en slipad cabochonsten infattat i silver kan ha sin halsring i hampafibrer och eller skinn. En ampel kan ha handslagen hampa i sin upphängning med detaljer av slipat horn med runor på t ex. Vissa verktyg som svanhals till ringar , städ, vals och tandläkarborr använder jag i smidet men kör för hand så långt jag kan. Keramiken drejas inte utan arbetas för hand likväl pilspetsar eller andra verktyg i flinta m.fl. mineral.
I keramikens utsmyckning använder jag flinta, benbitar, egen nagel ( fanns en tid för det också ) kvistar m.m. från naturen som verktg för mönster.

Program under Konstrundan

Jag kommer att ha färdiga alster i hyllorna och lägga fram de verktyg jag använder för besökarna att se. Kan vara kul för kidsen att se och känna på. Förmodligen sätter jag en flintabumling i knäet på någon för att slå ut spån och skärvor (skyddsglasögon användes) Jag kommer också att arbeta med smidet för dagen är tanken...Om det blir så, det återstår att se.

Facebook: Anna Galtsdotter Design