136. Liisa Hilasvuori

Liisa Hilasvuori, Pienet ihmeet, 2022, keramiikkaLiisa Hilasvuori, 2021Hilasvuori & Kangaskoski & Rönnholm, Vierasottelu, 2021, keraaminen installaatioLiisa Hilasvuori, Kirjanpainajat, 2022, keramiikka ja sekatekniikkaLiisa Hilasvuori, Vankina, valoinstallaatio, 2021

Gatuadress

Sorvaajankatu 9 F
00880 Helsinki

Telefon

0407279195

Konstart

Installation, Keramik, Perfomance, Skulptur, Teckning

Information om konstnären/gruppen

Jag gör installationer och rumsliga teckningar som även kan omfatta ljud och ljus, keramikskulpturer och talperformance. Mina verk behandlar ofta människans relation till naturen. I min senaste utställning visades bland annat träskulpturer av fågelnäbbar, en ljusinstallation om nattfjärilar och en keramiska installationer av trädgårdsinsekter och frön. I december 2021 gjorde vårt studiogäng ett gemensamt verk, Bortamatch, som är en helhet bestående av ca 90 keramikskulpturer och ljus. Jag ingår också i konstnärskollektivet Piirakkakerho (Pajklubben), som arrangerar sociala konsthappenings.

Program under Konstrundan

Jag ställer ut nya verk, bland annat keramikskulpturer. I studion huserar också ett stim jättemedusor och ett flygande berg.
Under Konstrundan, lö-sö kl 11-17, ordnar vi en gratis workshop:
Kom och spela skulptur-scrabble!
Vi gör små lerskulpturer som kommentar, fortsättning eller reaktion på andra besökares skulpturer. Pjäserna breder ut sig på ett schackrutigt fält, och skapar ett korsord av former. Workshopen är en version av vårt gemensamma projekt Bortamatch (Hilasvuori, Kangaskoski, Rönnholm, 2021) som visades i Galleri Huuto i december. Efter Konstrundan kan du komma och hämta din egen skulptur, om du vill.

https://www.liisahilasvuori.com, Instagram: @liisahilasvuori1

Köranvisningar

Svarvaregatan 9 finns i Herttonäs industriområde, mellan Marimekko och Stark. Från ingången till gården sett är det huset i mitten, ytterdörren finns på husets vänstra sida. Vår studio är på tredje våningen, genast till höger om dörren.