81. Johanna Ryönänkoski - Studio Ville Heimala

Johanna Ryönänkoski, Aamu, Morgon, öljy kankaalle ja mäntylevylle, 46 x 87,5 cm, 2022Johanna RyönänkoskiJohanna Ryönänkoski, Sade, Regn, öljy kankaalle ja mäntylevylle, 46 x 78 cm, 2022Johanna Ryönänkoski, Ilta, Kväll, öljy kankaalle ja mäntylevylle, 46 x 77.5 cm 2022Johanna Ryönänkoski, Rinsessa, Prinsessan, öljy kankaalle, 50 x 60 cm, 2021

Gatuadress

Evitskogintie 24
02520 Lapinkylä

Telefon

0505630784

Konstart

Måleri

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är en konstnär och konstlärare, ursprungligen från Helsingfors men nyss flyttad i Kyrkslätt. Jag är inspirerad av konsthistori, dess handstil och forskande av människans närvaro. Jag försöker också beskriva människans förhållandet till tiden.
Jag har målat massa porträtten. I porträtt måleri finns det många intressanta utmaningar. Hur kan man framföra psykologi och form? Också själva prosessen innehåller månsidigt interaktion med mådel eller med abonnenten.
Klassisk målning är då nära mitt hjärta. Jag har studerat i hela mitt liv, bland annat i Repin-institutets utbildning i Kotka. Hur lever ett uttryck för klassisk måleri i modern nytid? Det är en fråga jag söker svar.
Förståss är livet som har förändrat från staden till Kyrkslätts naturvackra landskaper påverkat min konst. Och ny är det så att min gammal vän, Ville Heimala har också flyttat i samma byn jag bor i. Så har vi beslutat söka tilsammans (dock med olika applikationer) i det fina Konstrundan som är bekant för oss.


www.johannaryonankoski.com, Facebook: Johanna Ryönänkoski, Instagram: johanna_ryonankoski_art

Köranvisningar

Skylt vid vägskälet.