144. Ateljee Johanna Assmann - Myllypuron Taiteilijakylä

The Giant, 2020, vesiväri paperilla, 90cmx65cmHenkilökuva performanssista vuodelta 2016.Johanna Assmann, Kajastus, 2022.
Kierrätystekstiilit ja musta kalalanka.Smoke, 2020, vesiväri paperilla, 70cmx50cm

Gatuadress

Myllypadontie 5 B7
00920 Helsinki

Telefon

0505258171

Konstart

Installation, Miljökonst, Måleri, Skulptur, Textil, Visuell Konst

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är en konstnär som bor och arbetar i Kvarnbäckens konstnärsby. Jag är utbildad från programmet för skulptur och miljökonst på Glasgow School of Art 2017 och på hösten 2022 börjar jag mina magisterstudier på Aalto-universitetet.

Jag arbetar med målning, textil och performancekonst. De senaste åren har speciellt att måla med vattenfärger skapat en fysisk form av mitt sinneslandskap. Abstrakta målningar kan samtidigt vara närbilder av växtvärlden, visioner av avlägsna planeters okända stormar eller mönster tryckta på tyg. Granna färger, form och linjer ger rytm åt mina målningar på papper samt gör mina installationer till platsbundna helheter.

På sistone har jag arbetat med återvunna textiler, som jag använder som väftmaterial i mina textilverk. Textilverk som som görs med hjälp av en vävram påminner om trasmattor kan hittas runtom konstnärsbyn under Konstrundan-veckoslutet.

Program under Konstrundan

Jag ställer ut textilverk skapade under 2022 i Kvarnbäckens konstnärsbys grönskande miljö. Jag ger instruktioner till var verken finns.

www.johannahilja.com, Instagram: johannahilja