193. Alexandra Lindqvist - Sappion luomutila

FreyaAlexandra LindqvistPå stigen / PolullaTrädgårdens förtrollning / Puutarhan lumoHarlekin / Harlekiini

Gatuadress

Pikkusappiontie 21
51900 Juva

Telefon

0414695157

Konstart

Konsthantverk, Skulptur, Textil, Ädelmetall och smyckeskonst

Information om konstnären/gruppen

Jag är smyckeskonstnär och ursprungligen hemma från Borgå. Sedan år 2016 är jag bosatt i Juva där vi tillsammans med min sambo bedriver en ekogård. Jag har ända sedan barndomen varit intresserad av att tillverka smycken och år 2009, i.o.m. min artesanexamen inom smyckesten- och ädelmetallbranschen, blev hobbyn ett yrke.
I början fokuserade jag främst på traditionella guldsmedstekniker, men ganska snart längtade jag efter mera spelrum och nya tekniker. Genom mina artenomstudier inom handledningsverksamhet lärde jag mig ett dussintal olika
hantverkstekniker och fick verktyg för ett friare uttryck.

Kännspakt för mina smycken är en känsla av stark tredimensionalitet och riklig färganvändning. I mina senaste verk har jag använt mig av tuftning, där man med hjälp av en speciell tuftningsnål och tråd skapar en ryaliknande yta. Med denna teknik skapar jag tredimensionella, skulpturala textila verk.

Program under Konstrundan

Under Konstrundan kan man bekanta sig med mitt arbetsrum och följa med arbetsdemonstrationer. Jag har en liten smyckesutställning och man kan även köpa med sig smycken hem.


Köranvisningar

Sväng av från riksväg 14 till Sappiontie. Fortsätt knappa fyra kilometer och sväng sedan till vänster in på Pikkusappiontie. Håll till höger upp för backen och kör förbi den röda ladugården. Då du kommer till en gårdsplan med ett vitt envåningshus uppe på kullen är du framme! Mitt arbetsrum är beläget i den högra änden av huset med egen ingång.