200. Kuvataiteilija Päivi Hintsanen / Työhuone

Paivi Hintsanen Vahva – Strong Päivi HintsanenPaivi Hintsanen, Viisas–WisePaivi Hintsanen, Myrskykonsertto - the Storm ConcertoPaivi Hintsanen, Tahtipurjehdus - Star Flying

Gatuadress

Keskustie 21 LH 2 (katutaso)
40100 Jyväskylä

Konstart

Grafik, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag är en visuell och mediekonstnär. Mina konstverk har visats runt om i Finland och även utomlands.

Jag gör konst, för jag behöver att göra. Idéer för bilder, berättelser, hela världarna kommer bara i mitt sinne, och jag skapar dessa i flera former: som bilder, text, videor, ljud, installationer.

Ur teknisk synvinkel är det viktigaste att vara på en kontinuerlig upptäcktsresa: jag arbetar ständigt med experimentella tekniker. Innehållsmässigt är det tematiska förhållningssättet till min konst viktigt. Att studera ämnen och teman och skrivprocessen går hand i hand med att göra visuella konstverk, och i mina senaste konstverk kan denna verbalitet ses starkt.

I mina konstverk handlar jag om ganska små saker, och estetik är mycket viktig i min visuella konst. I min konst sätter atmosfären någonstans mellan verklighet och dröm: verkliga platser blandas med fiktiva platser och utrymmen, och elementen i verkligheten skymtar i den imaginära världen. Jag vill beskriva mina bilder som en dokumentation av de platser och karaktärer jag har träffat på mina drömmande expeditioner.

Program under Konstrundan

Under hela evenemanget kommer jag att presentera projektet Anthotypical. I projektet arbetar jag med flera serier av verk med hjälp av antotyptekniken . Tekniken bygger på användning av naturliga färger. Jag presenterar även mina egna växtpigment. I mitt arbetsrum finns en utställning av mina verk och kort till försäljning