19. Klas Gustafsson - Båthuset, Söderhällsvägen 124

Ubåt/trälister L: 80 cmTryck/akrylSegel/bearbetat glas 2-sidigtMidsommar/palettkniv akrylVårsläpp/akryl-Olja

Gatuadress

Söderhällsvägen 126
22610 Lemland

Telefon

+358 400721244

Konstart

Formgivning, Glas, Grafik, Keramik, Måleri, Teckning, Trä

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag har hela livet tyckt om att arbeta med mina händer, skapa i olika material.
Tidigt ritade jag i blyerts och tusch. Jag började måla i olja på 80-talet, sen har jag haft ett långt uppehåll i målandet, och startade igen 2016 när jag gick i pension. Jag har alltid arbetat inom grafisk produktion, är utbildad inom pre-print och har skapat olika produktioner i färg och form för olika material och tryckmetoder.

Har genomgått en mängd kurser i tryckteknik, kamera-, bild-, färg- och formlära likväl som typografi, databehandling av bilder, typografi etc. Utbildad reproduktionsfotograf. Arbetat på den egna reklambyrån såsom Reklamgrafiker/AD. Startade egen reklambyrå 1993 och har tills jag slutade 2016, producerat ett stort antal tidskrifter, tryckalster, PR-material för olika behov, ritat över 100 logon (prisad för logo-design). Designat frimärkshäfte, förstadagsstämpel, etc.

Är nu tillbaks bakom staffliet och målar mestadels i akryl och olja. Akrylmålning Medis. Autodidakt.
Jag testar olika material, metoder och infallsvinklar. Jag vill att mina verk skall var litet annorlunda. Skapar även skulpturer av trälister. Mina målningar kan vara abstrakta, där åskådaren fritt kan tolka innebörden, eller de rent konkreta eller naturalistiska. Försöker komma ut ur det hårt grafiska formspråket. Ställer denna gång ut målningar i olja, även verk i planglas och mobiler i trä.

nej, Webshop: nej, Facebook: nej, Instagram: nej

Köranvisningar

Rakt fram på Söderhällsvägen, fortsätt 1,2 km, parkeringsplats för ca 9 bilar