145. Carita Nissinen - Taiteilijayhdistys Tapaus ry

CaritaNissinen_Labyrintti_acrylicsOnCanvas_40x40_2021CaritaNissinen_omakuvaCaritaNissinen_BigSam_acrylicsOnPaper_70x50_2021CaritaNissinen_RedSunRising_mixedmediaOnHardwood_83x83_2022CaritaNissinen_Ben_acrylicsOnCanvas_116x89_2021

Gatuadress

Viertolantie 2-4
00730 Helsinki

Telefon

0400789917

Konstart

Fotografi, Måleri, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Mönstrens form, ytstruktur och färg bildar en helhet som intresserar och inspirerar mig. Min konst uppvisar mitt eget inre humör, inte så mycket av fotografisk bild. Att måla med olika verktyg befriar mig från exakt pensel arbetet, vilket ger den önskade fria tolkningen av arbetsflödet. Jag försöker skapa kontraster med färger och bilder.
Jag använder en mängd olika medier från måleri till fotografi samt tredimensionella verk. Snabbtorkningen av akryl är lämplig för mitt arbete. Färgerna lyser och strukturer kan används till verket. Inspiratörerna har varit t.ex. Paul Gauguins målningar.
Min färgvärld är vid, men jag vill ha en harmonisk helhet. Målningen kan vara färgglad eller reducerad svart-vit-grå.
Jag arbetar främst med akvarell, tusch och akryl och använder dem på olika sätt. Sprayfärger ger en fin touch till verken. Målningen kan se ut nånting kändbar, men jag gör det inte exact utan jag låter mina känslor reflekt i målningen.

Program under Konstrundan

Utställningen i Ateljee Tapaus, öppna dörrar till arbetsrum


Köranvisningar

Ateljee Tapaus ligger i Mosabacka fabrik -bygnaden, nära Mosabacka järnväg station. Andra våningen, ingen hiss.