24. Juta Policja - Kulla konst studio

Två halvor / Two halves 70x70 Tänker på konst / Thinking of artOlika äpplen / Different apples 80x70Kullagatan / Road through the winter 100x130Rostfritt stilleben / Stainless still life 100x90

Gatuadress

Sundsvägen 490
22530 Kastelholm

Telefon

+3584573455433

Konstart

Måleri, Teckning, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag är en professionell målare från Lettland. Jag kommer från konstnärsfamiljen. Min mor var en välkänd textilkonstnär under sovjettiden och gick senare över till målning. Min styvfar är målare och konstprofessor i Lettland. Det var naturligt att jag och min bror också blev målare. Mina föräldrar byggde ett sommarhus med ateljé nära Östersjön och i många år har jag bott och målat där. Jag hade en period i mitt liv, då jag målade ihop med min ex pojkvän. Det var en bra upplevelse att arbeta tillsammans, men det är spännande att göra allt själv. För sju år sedan flyttade jag till Åland. Här har jag hittat kärlek och ny familj. Åland är en riktigt vacker och lugn plats att leva och skapa. Jag älskar att måla saker omkring mig. I mina verk vill jag visa att även en enkel pumpa eller gammal juicepanna kan bli en intressant bild i konsten. Jag älskar att använda olika texturer för att öka känslan, att allt kan vara speciellt. Jag försöker skapa en känsla av harmoni med lite mystik.

Program under Konstrundan

Jag har en plan att visa min ateljé och en utställning av mina verk. Om vädret tillåter planerar jag att placera utställningen på altanen och i trädgården också. Eftersom jag älskar att använda texturer vill jag visa hur jag skapar dem. Jag skulle vilja ge en uppfattning om hur bilden av en målning växer från en strukturerad bakgrund.

www.jutapolicja.com, Facebook: Artist Juta Policja, Instagram: jutapolicja