168. Vuokko Salmenkivi Artvuorela

Vuokko Salmenkivi Isosisko akryyli kankaalle 2021 VSVuokko Salmenkivi näyttelyssään Kotkan Klubilla 2019 kuvaaja Sinikka RelanderVuokko Salmenkivi Autereinen päivä akryyli kankaalle 2021 VSVuokko Salmenkivi photoencaustic puulle 2021 VSVuokko Salmenkivi photoencaustic vanerille 26x23 2021 VS

Gatuadress

Iitintie 810
47520 Iitti

Telefon

+358503227306

Konstart

Fotografi, Måleri, Trä

Information om konstnären/gruppen

Jag startade mitt konstnärsbana i Strömfors, ett fantastiskt idylliskt järnbruksmileu. Skönheten i den platsen gav mig inspiration att börja. Efter det flyttade jag till Kotka vid den östliga södra kusten. Skärgården vid Kotka blev min nya inspiration. Sedan dess har jag målat varje sommar några veckor på Fagerö och Haapasaari.

Jag började med akvareller, vilket inte var lätt för mig, nästan 20 år. Sedan hittade jag akrylfärger och har sedan dess jobbat med akryl och i allmänhet bara med målarknivar. Jag älskar att börja dra nya färger med kniven på ren duk. Detta material och verktyg är perfekta för mig. Senare hittade jag nytt (faktiskt ett av de äldsta i världen) material och metod: bivax, enkaustisk. För det mesta gör jag fotoenkaustik med mina egna konstfoton. Mycket intressant metod, ännu bara en novis.

Vanligtvis hittar jag mitt motiv från den miljö jag lämnar, undrar och utforskar omkring mig. Så naturen och landskapet har blivit bekant. Porträttmålning jag studerade i Repin-Institutet, där ryska konstlärare från Statens Konstakademi från Sankt Petersburg undervisade oss i Kotka. Jag har också gjort abstrakta målningar speciellt när jag vill arbeta med mina känslor. Mina yrkesstudier till arbetsterapeut och nya studier i LogoArt-konstterapi har hjälpt mig med det.

Jag flyttade just till den idylliska kulturhistoriska kyrkbyn Iitti till ett 1840-talsbyggt stockhus. Där ska jag äntligen ha mitt eget galleri och ateljé. Välkommen att besöka den unika kyrkby, huset, min konst och konstnärsarbete.


Portaita, ei esteetön!