136. Emma Rönnholm

Emma Rönnholm, detalj ur verket Bortamatch (Kangask.&Hilasv.&Ronnh.) 2021, keramik, foto V.V.Emma Rönnholm 2017Kangaskoski & Hilasvuori & Rönnholm, Bortamatch, keramisk installation, 2021, foto Vesa VehvilainenEmma Ronnholm, Help me see, Glasögonlinser, 2019Detalj från studion: test och verkfragment, 2022, Emma Rönnholm

Gatuadress

Svarvaregatan 9 F, tredje våningen
00880 Helsingfors

Telefon

0505229551

Konstart

Grafik, Installation, Keramik, Ljuskonst, Skulptur

Information om konstnären/gruppen

Jag är bildkonstnär, skulptör och experimenterare. Mina skulpturer och installationer bygger på en okonventionell användning av material, ljus och rörelse. Utgångspunkten är ofta återvunna, vardagliga material som i verket får en ny tvist, och djupare innebörd. Det senaste året har jag också börjat jobba mera med keramik och grafik.

Program under Konstrundan

Under Konstrundan, lö-sö kl 11-17, ordnar vi en gratis workshop:
Kom och spela skulptur-scrabble! Besökarna inbjuds göra små lerskulpturer som kommentar, fortsättning eller reaktion på tidigare besökares skulpturer. Pjäserna breder ut sig på ett schackrutigt fält, och skapar ett slags korsord av former. Workshopen är en version av vårt gemensamma projekt Bortamatch (Hilasvuori, Kangaskoski, Rönnholm, 2021) som visades i Galleri Huuto i december. Om du vill kan du hämta din skulptur efter Konstrundan.

I studion ställer jag även ut nya och gamla verk, samt prototyper under arbete.

www.emmaronnholm.com, Instagram: @ronnholme

Köranvisningar

Svarvaregatan 9 finns i Herttonäs industriområde, mellan Marimekko och Stark. Från ingången till gården sett är det huset i mitten, ytterdörren finns på husets vänstra sida. Vår studio är på tredje våningen, genast till höger om dörren.