149. Paula Holopainen - Malminiityntie 20 A -taiteilijayhteisö

yleiskuva työhuoneeltapensasaita ToscanassaToskanan kukkuloilta

Gatuadress

Malminiityntie 20 A
01350 Vantaa

Telefon

040 7194790

Konstart

Måleri

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag målar abstrakta stora målningar uttrycksfullt. Jag målar med oljefärg för känslan av materialet och med äggtempera för att det har den renaste färgen, pigment. Jag målar även kolmålningar och akvareller.
Vid sidan av abstrakt målning har jag målat blommande träd i flera år. De kan alltid tändas igen. Jag presenterar tavlor i mina utställningar, men jag gör även tavlor på beställning och välkomnar de som är intresserade av mitt arbete till mitt arbetsrum.

Jag har framfört mina verk sedan 1989 nästan varje år över hela Finland i privata och fackliga gallerier och i min atelje in Vantaa. Mitt arbete har ingått i ett flertal sam-och grupputställningar i Finland och utomlands. Min största separatutstälning (yhd.Aapro) har varit på Vanda konstmuseum i 2003-2004. Den mest intresannta gemensamma utställningen jag valdes till var "On the Road", en utställning med finsk samtidskonst i Lissabon 2004.

Jag undervisade i teckning på Free School of Art i 14 år från 1992 till 2008 och på Vanda vuxenutbildningsinstitut jag undervisade i måleri 1994-2017.

Mina verk är t.ex. I finska statens, Wihuri-stiftelsens och Vanda stads samlingar.

Program under Konstrundan

Öppna dörrar till ateljeerna och en gemensam utställning i lobbyn.

www.kolumbus.fi/~d603571/paula/, Webshop: Vantaan taidelainaamo, Facebook: Facebook Paula Holopainen, Instagram: @IG Paula Holopainen

Köranvisningar

Malminiityntie 20 A, stenfot, sidan av gatan