235. Tuija Arina-Sundelin - Vasa Konstgrafiker

Kalatehdas I, monotypia, fotogravyyri, 56x71, 2021Tuija Arina-Sundelin graafikoiden työhuoneella.Lähellä ja kaukana, monotypia, etsaus ja akvatinta, 56x71, 2020Kalatehdas II, monotypia, fogravyyri,  56x71, 2021Tämä kesä, monotypia, 25x26, 2021

Gatuadress

Skolhusgatan 53, Stalli
65100 Vasa

Konstart

Grafik

Information om konstnären/gruppen

Jag är konstmagister, konstnär och bildkonstlärare. Jag har studerat konstgrafik vid Aalto-universitetets konstindustriella högskola, samt kompletterat mina kunskaper inom grafik med fördjupande grafikkurser.
Sedan år 1980 har jag haft 16 egna utställningar och deltagit i mer än 100 gemensamma utställningar.
I mina arbeten strävar jag efter att framhäva färger samt fånga den rätta känslan eller stämningen. Jag gör konst utifrån mina observationer, stämningar och erfarenheter. Jag är intresserad både av stämningen mellan dröm och verklighet samt naturupplevelser i det verkliga livet. Jag hittar mina motiv i naturen och i stadsbilden. Inom konstgrafiken är jag intresserad av dess oändligt många olika tekniker, vilket gör att jag alltid kan hitta ett nytt perspektiv. Ibland vill jag göra lätta och figurativa bilder och ibland är mitt uttryck väldigt abstrakt. De senaste åren har jag främst skapat monotypier som avliknar traditionella målningar.

Program under Konstrundan

Vi bjuder på kaffe och har några arbetsuppvisningar under dagarna. Framme kommer att finnas grafikavdrag och vi berättar hur bilderna skapats.