52. Ulla Kostiainen, Skogby bruk

Glashimmeltillverkning 2018Himmelverkstad 2018Glashimmel 2018Himmel vid havet 2018Himlar 2018

Gatuadress

Skogby bruksvägen 407
10680 Skogby Bruk

Telefon

0505281283

Konstart

Konsthantverk och hantverk

Information om konstnären/gruppen

Vi är sex konstnärer som i år ställer ut tillsammans på Skogby Bruk. Var och en har sin egen utställning och dessutom har några av oss samarbetat med några verk .
Du får se våra utställningar i den fina bruksmiljön:

Micaela Lappalainen - glaskonst
Viviann Seege - keramik
Yoshi Omori, fotografi
Jan Lappalainen, akvarellmålningar
Hans Valmiala, konstsmide
Ulla Kostiainen, mobiler

Ulla Kostiainen tillverkar teater-rekvisita och teater-dockor. Dessutom är hon scenograf. Hon planerar och förverkligar verkstäder, som Nationalmuseet ordnar för barn, skolelever och i publikevenemang för vem som helst. Verkstäderna har stark anknytning till museets utställningar.
Hon är också intresserad av teater och speciellt dockteater.

Viviann Seege är keramikartesan. Hon har alltid tyckt om att teckna och måla fåglar, nu skulpterar hon hönor och tuppar i lera. Hon inspireras ständigt av processen med att planera ett föremål, att förverkliga det i lera, glasera det och med förväntan se vad som kommer ur ugnen.
Det finns mängder av oväntade saker som kan hända under processen och det är alltid lika spännande att öppna ugnen efter en bränning.

Yoshi Omori är japansk fotograf, som gjort sin karriär främst i Paris, där han bott 1986 - 2013. Hans arbeten har varit framme i flertaliga utställningar och publikationer. Han har fått erkännande för sina fotografier, som beskriver rörelse och dans. Han har ofta kallats för en poetisk fotograf, vilket tydligt kan skönjas i boken "Lumi Valo" (Prometheus Kustannus Oy) som gavs ut 2012 i samarbete med dansaren Hanna Ahti.
Yoshi har verkat och bott i Helsingfors sedan 2013.

Hans Valmiala är smed. Han blev metallartesan från hantverks- och konstindustriella skolan i Nummela år 2004. Före det utexaminerades han från Koverhar yrkesskola 1979.
Att bygga gamla motorcyklar har varit en hobby redan i årtionden. I sitt arbete vill Hans kombinera nya och gamla metall-bearbetningstekniker. Varje smed har sin egen stil, Hans' är typisk skandinavisk. Förutom traditionellt smidesarbete gör han metall-konstföremål såsom t.ex. figurer och reliefer.
Hans' ordinarie arbetsutrymme finns i en gammal smedja i Prästkulla, Tenala.

Jan Lappalainen kombinerar olika medier, så som akvareller, oljefärger, blyertspennor och digitalt media i sitt arbete. Hans studier i animation och kreativt skrivande har ett stort inflytande på hans bildkonst.

Micaela kombinerar ofta olika glastekniker, som t.ex smält glas med glasmosaik. Hennes glasföremål har genomgått flera olika arbetsskeden, vilket betyder att glasföremålet skurits, slipats och upphettats i ugn 1-3 omgångar för att få sitt slutliga utseende.
Micaela har alltid fascinerats av samspelet mellan ljus och skugga. Glas har en fantastisk förmåga att fånga ljus och därmed skapa fängslande skuggor. Därför är ljus i någon form en ofta förekommande och viktig detalj i hennes föremål.

Program under Konstrundan

Ulla Kostiainen kommer att ha en himmelteknik workshop för intresserade. Slutresultatet är en mångtydig mobil.
Som material kommer att användas estnisk vass och naturmaterial, såsom blommor, gräs, kvistar, garn och tygbitar. Deltagarna avgör naturligtvis själva, genom att fritt använda sin fantasi, hur slutresultatet kommer att se ut .

ulla.kostiainen ( a ) gmail.com


 

ARRANGÖR/JÄRJESTÄJÄ

Åbolands hantverk rf / Martina Lindberg
konstrundan.aboland(a)gmail.com
044 9770 773

HELSINGFORS/HELSINKI

Cecilia Hackzell-Ibrahim
konstrundan.helsingfors(a)gmail.com
040 1460866

VÄSTRA NYLAND/LÄNSI-UUSIMAA

Jani A. Purhonen
044 277 9613
konstrundan.vastranyland(a)gmail.com

ÖSTRA NYLAND/ITÄ-UUSIMAA

Borgå Konstskola / Leena Stolzmann
konstrundan.ostranyland(a)gmail.com
0400 880 526

ÅLAND/AHVENANMAA

Edward Johansson
konstrundan.aland(a)gmail.com
0457 343 9797

ÖSTERBOTTEN/POHJANMAA

Christa Friberg
konstrundan.osterbotten(a)gmail.com
050 555 7507

Beställ nyhetsbrev | Tilaa uutiskirjettä