26. Louise Nordström - Rogrund, Sandö

Namasté - välkommenFågel Fenix färdigställsKråkor - i trä och i plåtBrosch i silverTillsammans i  brons

Gatuadress

Skaget 60
22550 Vårdö

Telefon

+46706635630

Konstart

Installation, Keramik, Konsthantverk, Skulptur, Smide, Textil, Trä

Information om konstnären/gruppen

Konsthantverket har funnits med som en röd tråd genom hela mitt liv. Kreativiteten likaså. I mitt yrkesliv som legitimerad psykoterapeut var kreativiteten en av grundstenarna. Parallellt har jag alltid ägnat mig åt konsthantverk på ett eller annat sätt. Från minsta silverarbete till att ha byggt möbler och hus. Uppväxt med en mamma som var keramiker och målade i akvarell. Idag är jag tidsmiljonär och styr över min tid. Detta innebär att konsthantverket finns i mitt dagliga liv - från idé och tanke till förfärdigande. Jag gör mest skulpturer och använder/ lär mig att använda det material som bäst åskådliggör det jag vill förmedla. Ofta har mina skulpturer ett psykologiskt djup dvs de ska inte bara vara vackra utan ha en innebörd. Min plats i den åländska skärgården där jag ritat husen och själv byggt en hel del, har också behövt sin utsmyckning där både installationer (t ex min hattskog) och skulpturer av trä, lera, betong och metall funnit en plats.


Program under Konstrundan

Jag välkomnar alla besökare till min verkstad där pågående arbete kan ses. Besökare är också välkomna till en rundvandring i min skulpturträdgård där många olika alster har en plats.
Möjlighet erbjuds att färgsätta en betongfigur som jag tillverkat - ansikte eller kanin.

lollosverkstad.se, Facebook: lollosverkstad

Köranvisningar

Efter Vårdöfärjan åker man 8 km till kyrkan. Sväng vänster, 8 km till avfarten på vänster sida vid en trana i trä. ca 700 m ner till havet där skyltar finns.