179. Antti Nieminen - Rehulan ateljeepaja

Antti Nieminen Joutsenet, taottu kupari 2019 kuva Antti NieminenAntti Nieminen Meriheinä, taottu teräs ja meripihka 2019 kuva Antti NieminenAntti Nieminen FLUCTUS, taottu hopea, meripihka, karneoli 2022 kuva Antti NieminenAntti Nieminen MAAN LAPSET, Pronssi 2009 kuva Jussi VirkkumaaAntti Nieminen HIIHTÄJÄ teräs ja alumiini 2009 kuva Jussi Virkkumaa

Gatuadress

Mantereentie 934
54920 Taipalsaari

Telefon

0400425949

Konstart

Formgivning, Konsthantverk, Miljökonst, Samfundskonst, Skulptur, Smide, Trä, Visuell Konst, Ädelmetall och smyckeskonst

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är smed, guldsmed och skulptör. Jag arbetar mycket med konst, design, miljökonst och landskapsarkitektur. Min konstnärliga produktion omfattar skulpturer i olika skalor, både smycken som kan bäras och offentliga monument. Jag arbetar med en mängd olika metaller, men jag behärskar även andra material. Som smed och guldsmed kan jag kreativt använda alla befintliga metallbearbetningstekniker.

I mitt konstnärliga arbete strävar jag efter att kommunicera på många olika sätt. Ett konstverk måste skapa en dialog med den miljö det befinner sig i och med den som betraktar det, en dialog som kan vara kontrasterande, ledande eller accentuerande. Jag hämtar inspiration från människans förhållande till miljön, både den naturliga och den byggda. Jag arbetar aktivt med principen om procenttal i byggandet och hittar nya vägar för visuell konst.

Program under Konstrundan

Utomhusutställning, pannkakor och korv i en fältstuga. I mån av möjlighet kommer det också att finnas arbetsdemonstrationer.

www.vaskitsa.com, Facebook: taideseppä Antti Nieminen, Instagram: taideseppa

Köranvisningar

Den före detta byskolan i Rehula, utomhusutställning