145. Tuula Toukkari - Taiteilijayhdistys Tapaus ry

 Tuula Toukkari, Kiss-Kiss akryyli, 40x40cm 2022,kuvaaja Tuula ToukkariTuula Toukkari Tuula Toukkari, Nemo, akryyli, 92x72cm, 2021, kuvaaja Tuula ToukkariTuula Toukkari, Candy, akryyli, 60x40cm, 2022, kuvaaja Tuula ToukkariTuula Toukkari, Poliisikoira, akryyli, 60x40cm, 2021, kuvaaja Tuula Toukkari

Gatuadress

Viertolantie 2-4
00730 Helsinki

Telefon

0503734700

Konstart

Grafik, Måleri

Information om konstnären/gruppen

Jag är Tuula Toukkari - bildkonstnär och född 1966 i Tusby.
Som barn var det bästa med skolan bildkonstlektionerna, där du visste vad du gjorde och du kunde förverkliga dig själv. I slutet av 1970-talet fick jag studera ny konstteknik och -metoder vid Esbo konsthögskola. När jag gick till jobbet lämnades bildkonsten i bakgrunden tills den blåste in i en ny låga när jag studerade vid Pekka Halonens Akademi i Tusby. Efter dessa år har jag gått med i många kurser i målning och bildkonst, av vilka jag har tagit inspiration för mitt eget arbete.
På Pekka Halonens Akademi gjorde jag mitt slutarbete med konstgrafik med gamla etsnings- och aquatintmetoder på kopparplåt. De senaste åren har jag målat akryl- och oljefärger. Jag är inspirerad av Samuli Heinonens arbete, där jag upplever något större än livet. När jag gick med på hans målningskurser fick jag inspiration att måla djur och natur lite surrealistisk stil.
Jag målar för närvarande i min ateljé på konstnärsföreningen Tapaus i Mosabacka, Helsingfors. Vår förening är aktiv i att organisera utställningar och öppna dörrevenemang.

Program under Konstrundan

Tillsammans med Taiteilijayhdistys Tapaus medlemmar som deltar i Konstrundan ordnar vi en utställning i våra ateljéutrymmen. En konstworkshop för barn, prova bl.a. på högtryck.