97. Arita Mäkelä, CarniWear, Dixieland

Gatuadress

Kärsämäentie 35 B1
20360 Turku

Telefon

+358 40 554 8339

Konstart

Konsthantverk och hantverk, Konstindustri och formgivning, Visuell konst, Övrigt

Information om konstnären/gruppen

Jag heter Arita Mäkelä och jag är åboboende entreprenör, som älskar allt vad jag jobbar med! Mitt heltids-jobb är grafisk planering, och med det har jag arbetat redan för elva år. De senaste sex åren har jag också uppträtt som burleskartisten Dixie Muffins och de senaste tre åren till och med producerat det största burlesk-evenemanget i Åbosommaren, The party by the River, tillsammans med min man.

Redan på 90-talet tog jag examen som textildesigner och till följd av burlesk hittade jag på nytt glädjen i att sy kläder och detta ledde till att jag utexaminerades till sömmerska 2016 och under mina studier skapade jag till och med en bifirma CarniWear som specialiserar sig på speciella festkläder, showdräkter, unika pärlsmycken, masker och handbundna böcker.

Mitt arbetsrum Dixieland som också kallas “verkstad” finns i LEAF CENTER’s Design Factory-byggnad, och där jobbar jag med allt ovan nämnt.

Program under Konstrundan

Under Konstrundanveckoslutet kan besökarna se speciella festkläder, showdräkter, masker, pärlsmycken och böcker utformad och genomförd av mig.
Till och med kommer jag att hålla en liten workshop antingen på sömnad eller bokbindning, var besökarna kan själv skapa något litet.
Jag har också smycken, masker och hand-bundna böcker till salu.

arita ( a ) carniwear.fi
facebook.com/carniwear

Köranvisningar

Den gamla godisfabriken Hellas/Leaf på Kärsämäkivägen. Med buss nummer 1 till flygstationen kommer du lättast hit och det finns också bra med parkeringsplatser hos LEAF Areena.

Körbeskrivning till andra besökspunkter

Köranvisningar från din adress