7. Linda Varoma, Wärkstan

Gatuadress

Alexandersgatan 8
07900 Lovisa

Telefon

0407668470

Konstart

Visuell konst

Information om konstnären/gruppen

Mitt konstnärliga arbete utforskar det allmänna via det väldigt specifika och basen till mitt skapande ligger i mitt behov att skapa ordning. Teman som ligger mig nära är landskapet och speciellt skogen, familjerelationer och föräldraskap samt konstnärens studio som en kreativ och fruktsam omgivning. När jag lyckas, knyts alla dessa ihop. De senaste åren har jag reflekterat kring konceptet självständighet speciellt genom det historiska landskapet. Jag har utforskat det estniska kulturarvet i serien The Singing Neighbour (2009-2011) och jag har rest runt i Skottland och de många medeltida slagfälten där, i mina arbeten under 2013-2014. Jag letar efter intimiteten och den mänskliga kontakten i dessa stora och dramatiska händelser. Mina senaste verk handlar mera om familjen, ursprung och gemenskap.

Jag har studerat fotografi (2007-2011) vid Yrkeshögskolan Novia och tagit min magisterexamen i konst vid Glasgow School of Art i Skottland (2014). Jag bor och arbetar i Lovisa och arbetar främst med fotografi och text. Wärkstan är ett kombinerat arbetsrum, fotostudio och inramningsverkstad.

Program under Konstrundan

Försäljningsutställning

linda ( a ) lindavaroma.com
www.lindavaroma.com www.warkstan.fi

Köranvisningar

Ligger på innergården vid adressen, bakom Andelsbanken. Några parkeringsplatser finns på innergården, rekommenderas att lämna bilden vid Alexandersgatan eller på andra sidan byggnaden, bredvid restaurang Bella, vartifrån man kan ta in sig på innergården genom en liten port.

Körbeskrivning till andra besökspunkter

Köranvisningar från din adress