Ansök till Konstrundan 21.1–22.2.2019! 

Ansökan till årets Konstrunda (7-8.9.2019) fylls i elektroniskt via länken nedan. Presentera dig väl både i bild och text – din CV och bilderna är det viktigaste i din ansökan. En jury, bestående av fyra personer från olika branscher, utvärderar ansökningarna. Kriterierna för att bli antagen är att du är yrkesverksam konstnär, konsthantverkare eller formgivare. Juryn lägger tyngdpunkt på visuellt material, meritförteckningen, utbildning, medlemskap i gillen och föreningar samt att en förnyat sig om en deltagit i Konstrundan tidigare år. Juryn besöker inte din hemsida för utvärderingen.

Förbered följande innan du öppnar ansökan:

  • Fem bilder vars längre sida inte får överskrida 2040 pixlar.
  • En text om dig själv och din konst i jag-form (förutom om ni ansöker som konstnärsgrupp). På svenska och gärna också på finska, ifall du behärskar båda inhemska eller har tillgång till översättning. 
  • En uppdaterad meritförteckning.

OBS! Kolla noggrant att du får ett bekräftelsemejl på din ansökan till din e-post (mejlet går ibland till skräpposten). Om du inte mottagit ett sådant har din ansökan inte kommit fram. Om du har problem med filuppladdningen kan du sända in en ansökan utan bilagor och skicka dina bilder och CV separat per e-post till konstrundan.aboland@gmail.com.


Ansökan är stängd


Konstrundandeltagarnas fördelar

Genom att delta i Konstrundan får du en egen sida på konstrundan.fi, du presenteras i evenemangets tidning, du får gratis marknadsföringsmaterial och synlighet samt bjuds in till informations- och mingelkvällar. Kuratorer, konstsamlare och andra branschfolk bjuds in att besöka Konstrundans deltagare. De hinner besöka 16-20 arbetsrum och rundturerna planeras av projektledaren.

Konstrundan ger dig synlighet i hela landet.

Har du inget arbetsrum eller jobbar du hemma? I år kan du delta i Konstrundan ändå! Konstrundan erbjuder ett allmänt utrymme för dem som saknar arbetsrum, där du kan presentera ditt arbete.