41. Tiina Vainio - Taiteen talo, Rettig

Tiina Vainio, Norrmén, akryyli kankaalle, 150 cm x 186 cm, 2022Tiina Vainio, Illan lämpö, akryyli kankaalle, 88 cm x 168 cm, 2022Tiina Vainio, Valkoluoto yksityisk.akryyli kankaalle, 158 cm x 115 cm, 2022Tiina Vainio, Köynnöksiä, vedostus kipsille, halk n 13 cm, 2022Tiina Vainio, Joy in MY Mind, carborundum grafiikka, 70 cm x 50 cm, 2020

Katuosoite

Nunnankatu 4
20700 Turku

Puhelin

0449064529

Taidemuoto

Piirustus, Taidegrafiikka, Taidemaalus, Veistos, Visuaalinen taide

Saavutettava liikuntarajoitteisille

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Olen koulutukseltani taidemaalari ja graafikko, mutta olen laajentanut tekemistäni niin lavastukseen, ympäristötaiteeseen kuin installtioihinkin. Käytän teoksissani yllättäviä materiaaleja, herkullisia ja monitasoisia yhdistelmiä ja tekotapoja; maalauspohjana toimii purje, veistos rakentuu risuista tai grafiikan vedokset muodostavat tapetin. Materiaalit kertovat omaa tarinaansa. Työskennellessäni nautin käsillä tekemisestä, muovin kaivertamisesta, puun kovertamisesta ja höyhenen kevyiden hopeakalvojen laskemisesta teoksen pinnalle.

Teosteni aiheet liittyvät usein luontoon tai ihmisen asuinympäristöön, on sitten kyse vaikka rikkaruohoista tai perhosten toukkien kehityskaaresta tai näiden abstraktista merkityksestä. Käsittelen teoksissani myös vaikeita, kiistanalaisia asioita; esim. maiseman, kaupunkikuvan tai kulttuurimaiseman muutosta, luonnon kestokykyä tai ihmismielen järkkymistä. Uskon kauneuden voimaan, jonka kautta voi puhua vaikeistakin asioista tuloksekkaammin. Näen kauneutta melkein kaikkialla. Maalaus kaivinkoneesta sorakuopalla voi olla kaunis. Teoksissani on silloin tällöin huumori läsnä, pilke silmäkulmassa. Tuon taidettani esille myös muualle kuin perinteisiin taiteen esittelypaikkoihin sekä toimin mielelläni yhteistyössä eri alojen tekijöiden kanssa.

Teoksiani on esillä monissa merkittävissä kokoelmissa (Nykytaiteen museo KIASMA/valtio, Koneen Säätiö, Turun ja Tampereen kaupungit, Turun taidemuseo ym.). Olen tehnyt myös lukuisia julkisia taideteoksia ja ollut aktiivinen taiteilijajärjestötasolla. Olen koulutukseltani kuvataiteilija, taidepedagogi ja juristi.

Ohjelma Taidekierroksen aikana

Teosten ja tekniikoiden esittelyä. Teoksia myös myytävänä, mm. OUTLET-osasto


kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/tiina-vainio https://taiderakentamisessa.fi/author/art-tiinavainiogmail-com/

Ajo-ohjeet

Sisäänkäynti sisäpihalta, 3. kerros, huone 313