Haastattelut

Alexandra Lindqvist, person in a yellow outfit sittning on a stone, smiling

Itä-Suomi: Alexandra Lindqvist

Tuftatut korut ja tufting tekniikkana herättivät Alexandra kiinnostuksen, ja materiaali sekä tekniikka inspiroivat! r straxLue lisää »
Veronica Svenskberg
04.08.2023 klo 08:09
Berit Olander, woman sitting on the floor next to paintings

Ahvenanmaa: Berit Olander

Karl-Axel Perssonin mielikuvituksellisista paratiisikuvista lähtien Berit Olanders luo värikkäitä, elämää vahvistavia ja reheviä vesivärejä. Hän kertoo asuneensa Afrikassa kymmenen vuotta ja että hänellä on läheinen suhde trooppiseen viheralueeseen. Lue lisää »
Therese Hjälmarstrand
04.08.2023 klo 08:07

Itä-Uusimaa: Aino Ulmanen

Aino Ulmasen kierrätysmateriaaleista itse rakentama koti ja puutarha on taidekokemus sinänsä. Koti on Myrskylässä luonnon ja eläinten ympäröimänä. Lue lisää »
Leena Stoltzman
04.08.2023 klo 08:03
Artist Antero Kare in his artist studio

Varsinais-Suomi: Antero Kare

Antero Kare, merkittävä itseoppinut kuvataiteilija, kutsuu meidät tutustumaan biotaiteeseen keramiikan kautta. Työnsä kanssa Kare sukeltaa syviin teemoihin, kuten aika, muutos, transformaatio ja elämän monimutkaisuus.Lue lisää »
Frida Gullichsen
04.08.2023 klo 07:56
Artist Arni Aromaa hanging a painting

Suur-Helsinki: Arni Aromaa

Arni Aromaa on kokenut teollinen muotoilija ja kuvanveistäjä. Aromaalle luova matka paljastaa hänen ainutlaatuisen yhdistelmänsä muotoiluosaamista ja keramiikkakäsityötä. Lue lisää »
Frida Gullichsen
04.08.2023 klo 07:54
Artist Christa Friberg sitting on a sofa in her artist studio

Pohjanmaa: Christa Friberg

Taide ja käsityö ovat aina olleet Christan elämässä, mutta aluksi vain harrastuksena.  Mitä vanhemmaksi hän tuli, sitä enemmän hän alkoi luottaa itseensä, valintoihinsa, intuitioonsa ja päätti 37-vuotiaana aloittaa opinnot Noviassa, koska hänen perheensä muutti Pietarsaareen. Samaan aikaan hän haki sekä kuvataidekouluun että optikon työhön ja sai molemmat, mutta valitsi taideopinnot Noviassa ja sillä tiellä ollaan edelleen.Lue lisää »
Nicole Hjelt
04.08.2023 klo 07:51
Artist Hanna Holma in front of a painting

Länsi Suomi: Hanna Holma, Hub Fenix

Nimi Hub Feenix tulee ”hub” sanasta joka tarkoittaa yhteenliittyvää paikkaa missä yhdessä toimitaan ja missä tapahtuu ja Feenixin symboliikkaa on, että paikan toiminta nousee vanhasta hylätystä sairaalan tuhkasta kuten Feenixin lintu.Lue lisää »
Nicole Hjelt
04.08.2023 klo 07:48
Artist Helena Junttila next to a painting of a woman

Pohjois Suomi: Helena Junttila

Taidemaalari Helena Junttila Sodankylän Askasta viettää tänä vuonna pyöreitä vuosia. 60-vuotispäivän kunniaksi hänellä oli työhuoneellaan viikon verran auki oleva näyttely. Se oli hänen mielestä paljon parempi tapa kuin muutaman tunnin juhlatilaisuus, koska nyt pääsi keskustelemaan ihmisten kanssa kaikessa rauhassa.Lue lisää »
Ami Avellán
04.08.2023 klo 07:42